monika0405

monika0405 od renb

Dodane 31.10 o 13:23
Obserwuj
Kokosowy pień . 1. wiórki kokosowe 250 g • mleko w proszku 100 g • skondensowane słodzone mleko 397 g Z kokosu, suszonego i słodkiego skondensowanego mleka wyrabiamy zwarte ciasto. 2. kakao proszek 10 g Masę przekładamy na stolnicę i ponownie wyrabiamy. Rozdzielamy na połowę. Do jednej połówki dajemy kakao. Jeśli chcemy mieć kokosowy pień kolorowy, możemy części masy zafarbować barwnikami spożywczymi, albo paroma kroplami buraczka ćwikłowego, czy soku z marchewki itp. 3. Z kakaowej masy na stolnicy wyrabiamy rękami wałeczki o średnicy około 1 cm. 4. Z białej masy wyrabiamy wałeczki około 1,5 cm grubości. Ciemny wałeczek oplatamy wokół białego i rolowaniem łączymy w walec. Brązową i białą masę możemy łączyć na różne sposoby według własnych pomysłów. 5. wiórki kokosowe Wytworzone wałeczki obtaczamy w kokosie. Odstawiamy do stężenia... 6. ...i kroimy na 5 cm długie kawałki.

Kokosowy pień .

1. wiórki kokosowe 250 g • mleko w proszku 100 g • skondensowane słodzone mleko 397 g Z kokosu, suszonego i słodkiego skondensowanego mleka wyrabiamy zwarte ciasto. 2. kakao proszek 10 g Masę przekładamy na stolnicę i ponownie wyrabiamy. Rozdzielamy na połowę. Do jednej połówki dajemy kakao. Jeśli chcemy mieć kokosowy pień kolorowy, możemy części masy zafarbować barwnikami spożywczymi, albo paroma kroplami buraczka ćwikłowego, czy soku z marchewki itp. 3. Z kakaowej masy na stolnicy wyrabiamy rękami wałeczki o średnicy około 1 cm. 4. Z białej masy wyrabiamy wałeczki około 1,5 cm grubości. Ciemny wałeczek oplatamy wokół białego i rolowaniem łączymy w walec. Brązową i białą masę możemy łączyć na różne sposoby według własnych pomysłów. 5. wiórki kokosowe Wytworzone wałeczki obtaczamy w kokosie. Odstawiamy do stężenia... 6. ...i kroimy na 5 cm długie kawałki.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Coś Słodkiego Przepisy Placki Jedzenie +33 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: