Więcej zszywek z tablicy

coś dobrego

***
Fasolka szparagowa zapiekan...
Zawijane mini tortilki! 
Me...
MAŚLANKOWY SZYBKI ŁACIATEK
Kotlety Twardowskiego
Kotleciki z kurczaka z sere...
Ryba w cieście, jedna z odm...
Puchaty omlet serowo-warzywny
Orzeźwiający mus.

- 4 kiwi...
mmm
Krówka bez pieczenia - Kuli...
Kotlet de volaille
Ciasto Szachownica w 15 min...
Placki misz masz
Ciasto z masą krówkową i pr...
Ciasto francuskie z kurczak...
Kopytka, kluski leniwe-pods...
Rolada bezowa z malinami
Babka kawowa z polewą krówkową
Przygotujesz w 20 minut!
Ca...
beza
Zapiekane ziemniaki z jajka...
Szybka,łatwa a za razem bar...
Przekładany sernik gotowany...
Sernik z mlekiem kokosowym
...
Sałatka warstwowa
CoTyWiesz

CoTyWiesz od kawka1

Dodane 25.04 o 10:30
Obserwuj
Krówka bez pieczenia - KulinarnePrzeboje.plKrówka bez pieczenia – Składniki:

ok. 200g herbatników
1 kostka masła (200g)
szczypta soli
3 łyżki cukru
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
500ml mleka
1 opak. budyniu śmietankowego (takiego na 500ml mleka)
1 puszka mleka skondensowanego lub gotowego kajmaku (ok. 500g)
60g orzechów włoskich



krówka bez pieczenia

Krówka bez pieczenia – Wykonanie:

W 100ml mleka rozrobić budyń wraz z cukrem i łyżeczką mąki ziemniaczanej. Pozostałe 400ml mleka zagotować, wlać mieszankę budyniową i cały czas mieszać, by nie powstały grudki. Gotować do czasu, aż masa będzie bardzo gęsta. Ostudzić, najlepiej przykrywając garnek folią spożywczą, by na powierzchni budyniu nie zrobił się „kożuch”.
Masło w temperaturze pokojowej utrzeć ze szczyptą soli na puszystą masę. Następnie dodawać po 1 łyżce budyniu, miksując do czasu połączenia się składników (nie należy miksować zbyt długo, zwłaszcza w upalne dni, bo istnieje ryzyko, że masa się rozwarstwi).
Blaszkę o wymiarach 20cm x 20 cm wyłożyć folią spożywczą. Na dnie ułożyć jedną warstwę herbatników. Posmarować połową masy kajmakowej (lub połową ugotowanego mleka skondensowanego), nałożyć kolejną warstwę herbatników. Kolejno wyłożyć masę budyniową i przykryć ją kolejną warstwą herbatników. Na koniec wysmarować powierzchnię ciasta pozostałym kajmakiem i posypać orzechami włoskimi.
Ciasto należy chłodzić przez kilka godzin w lodówce (najlepiej zostawić je na całą noc), by herbatniki nieco zmiękły i ciasto łatwo się kroiło.

Krówka bez pieczenia - KulinarnePrzeboje.pl

Krówka bez pieczenia – Składniki:

ok. 200g herbatników
1 kostka masła (200g)
szczypta soli
3 łyżki cukru
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
500ml mleka
1 opak. budyniu śmietankowego (takiego na 500ml mleka)
1 puszka mleka skondensowanego lub gotowego kajmaku (ok. 500g)
60g orzechów włoskich



krówka bez pieczenia

Krówka bez pieczenia – Wykonanie:

W 100ml mleka rozrobić budyń wraz z cukrem i łyżeczką mąki ziemniaczanej. Pozostałe 400ml mleka zagotować, wlać mieszankę budyniową i cały czas mieszać, by nie powstały grudki. Gotować do czasu, aż masa będzie bardzo gęsta. Ostudzić, najlepiej przykrywając garnek folią spożywczą, by na powierzchni budyniu nie zrobił się „kożuch”.
Masło w temperaturze pokojowej utrzeć ze szczyptą soli na puszystą masę. Następnie dodawać po 1 łyżce budyniu, miksując do czasu połączenia się składników (nie należy miksować zbyt długo, zwłaszcza w upalne dni, bo istnieje ryzyko, że masa się rozwarstwi).
Blaszkę o wymiarach 20cm x 20 cm wyłożyć folią spożywczą. Na dnie ułożyć jedną warstwę herbatników. Posmarować połową masy kajmakowej (lub połową ugotowanego mleka skondensowanego), nałożyć kolejną warstwę herbatników. Kolejno wyłożyć masę budyniową i przykryć ją kolejną warstwą herbatników. Na koniec wysmarować powierzchnię ciasta pozostałym kajmakiem i posypać orzechami włoskimi.
Ciasto należy chłodzić przez kilka godzin w lodówce (najlepiej zostawić je na całą noc), by herbatniki nieco zmiękły i ciasto łatwo się kroiło.

Zszywka przypięta także na tablicach:

Pomysły

Przepisy

jedzenie/picie

Przepisy

+42 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: