Więcej zszywek z tablicy

Jedzenie

Sernik z mango - bez pieczenia
Sernik z białą czekoladą i ...
Omlet na słodko
Przepis na marcepan
Ciasto gruszkowe
paszteciki z grzybami i kap...
Puszyste pierniczki świąteczne
Piernik z orzechowym kremem
Deser z nasionami chia
Domowe cantucci - sprawdzon...
Składniki: 200g mąki pszenn...
xxx
Rozpływający się w ustach s...
Kremowy makaron z kurczakie...
Chocolate con churros
Sorbet z kiwi Składniki na ...
...
Ciastka walentynkowe. Ciast...
Kremowy, cytrynowy po prost...
Szarlotka w szklance, czyli...
Naleśniki z jabłkami w posy...
Coraz bliżej święta..
Dekorowanie świątecznych pi...
Pierniczki jak z Kopernika ...
Smoothie truskawkowo- miętowe
Świąteczne Pierniki: 10 Pys...
immortal_warrior

immortal_warrior od MaJe_CzKa222

Dodane 16.12 o 13:15
Obserwuj
Pierniczki jak z Kopernika – miękkie i pulchne Składniki - 2 szklanki mąki pszennej tortowej - 1 jajko - 1/2 szklanki cukru pudru - 1 czubata łyżka miodu - 2 łyżeczki przyprawy korzennej - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 25g świeżych drożdży - 40g miękkiego masła Przepis Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, sodą i przyprawą do piernika. Miód podgrzać z masłem do rozpuszczenia, następnie dodać drożdże. Całość wymieszać. Do suchych składników dodać płynne razem z jajkiem. Wyrobić na gładkie i elastyczne ciasto. Rozwałkować (w razie potrzeby podsypać odrobiną mąki) na ulubioną grubość (grubsze są bardziej miękkie), wycinać foremkami dowolne kształty. Piec około 10 – 15 minut (lepiej nie piec zbyt długo, bo twardnieją) w piekarniku nagrzanym do 190°C.

Pierniczki jak z Kopernika – miękkie i pulchne Składniki

- 2 szklanki mąki pszennej tortowej - 1 jajko - 1/2 szklanki cukru pudru - 1 czubata łyżka miodu - 2 łyżeczki przyprawy korzennej - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 25g świeżych drożdży - 40g miękkiego masła Przepis Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, sodą i przyprawą do piernika. Miód podgrzać z masłem do rozpuszczenia, następnie dodać drożdże. Całość wymieszać. Do suchych składników dodać płynne razem z jajkiem. Wyrobić na gładkie i elastyczne ciasto. Rozwałkować (w razie potrzeby podsypać odrobiną mąki) na ulubioną grubość (grubsze są bardziej miękkie), wycinać foremkami dowolne kształty. Piec około 10 – 15 minut (lepiej nie piec zbyt długo, bo twardnieją) w piekarniku nagrzanym do 190°C.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Ulubione Gotowanko/Przepisy świąteczne przepisy +81 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: