Więcej zszywek z tablicy

serniki

Sernik z mascarpone
sernik z wiśniami
Łatwy Mega Sernik Jagodowy....
Sernik czekoladowo-kokosowy
Sernik czekoladowo-kokosowy
Sernik rewelacja - stary, n...
Sernik Snikers Składniki SP...
sernik czekoladowo-orzechowy
Prosty sernik na zimno z tr...
Sernik krakowski
Sernik z makiem, mój własny:-)
Sernikobrownie z malinami :...
Sernik z krówką i orzeszkam...
Sernik z czekoladowym kajma...
Sernik japoński
sERNIK POTRÓJNIE CZEKOLADOWY.
Sernik królewski z wiórkami...
Sernik z borówkami amerykań...
Walentynkowy sernik pinacol...
Sernik z jogurtów greckich
Sernik krakowski
   Sernik kremowy z bitą śm...
Sernik z bezą i ananasem – ...
Mini serniczki z czekoladą ...
Sernik przekładany – kuchni...
SERNIK Z KAKAOWYM KRUSZONEM

Więcej zszywek ze źródła

www.przyslijprzepis.pl

#cake #sernik #maliny SZARLOTKA Z KREMEM WANILIOW... Potato dauphinoise czyli zi... Mięso mielone po bałkańsku Makowiec w pieluszkach Pierś z kurczaka w sosie or... Pierś z kurczaka w sosie or... Oszukany sernik z serka mas... sałatka z buraków, fety i r...

Sernik Snikers Składniki SPÓD: 100 g herbatników

50 g masła SERNIK: 1 kg zmielonego twarogu 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 jajka 200 g masy kajmakowej 3 łyżki masła orzechowego 100 g orzeszków ziemnych solonych 100 g czekolady gorzkiej POLEWA: 100 g czekolady gorzkiej 200 g śmietanki 30% 50 g orzeszków ziemnych solonych Sposób przygotowania przepisu: Sernik Snickers 1. Herbatniki rozkruszyć i połączyć razem z rozpuszczonym masłem. Wylepić dno formy o średnicy 25 cm i odstawić w chłodne miejsce. 2. Składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej. Twaróg utrzeć z cukrem, a następnie wbijać po jednym jajku. Na końcu dodać mąkę ziemniaczaną. Masę serową podzielić na 3 równe części. 3. Do jednej dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę i dokładnie połączyć. Wylać na spód z herbatników i wyrównać. 4. Do II części masy serowej dodać masę kajmakową i uprażone, posiekane orzeszki ziemne. Wyłożyć na warstwę czekoladową. 5. Do III części wmieszać masło orzechowe i wyłożyć na masę kajmakową. Wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C, po czym zmniejszyć temperaturę do 160*C i piec przez godzinę. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. 6. Śmietankę zagotować i dodać do niej połamaną czekoladę. Zdjąć z palnika i rozpuścić. Kiedy zacznie gęstnieć wylać na upieczony sernik. Orzeszki uprażyć na patelni i posypać po czekoladowej polewie. Odstawić w chłodne miejsce. Żeby sernik lepiej się kroił, orzeszki można trochę posiekać.

Zszywka przypięta także na tablicach:
kulinaria Ulubione Słodkości Ulubione +10 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: