


Ziemniaki w marynacie jogurtowej Składniki: - 1
kg młodych ziemniaków - 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego - 2 łyżki oleju + 2 łyżki na dno naczynia do pieczenia - 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki - 1 łyżka suszonego majeranku - ok. 1 łyżeczki soli - 1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu - świeży rozmaryn Przygotowanie: Ziemniaki obieram (można je porządnie umyć szczoteczką) i kroję podłużnie na 4 części. Mieszam marynatę: jogurt, olej, mieloną paprykę, suszony majeranek, sól i pieprz do smaku. Mieszankę wykładam na ziemniaki i dokładnie wszystko mieszam, by każdy kawałek był pokryty przyprawami. Na dno naczynia do pieczenia wlewam olej, wykładam ziemniaki, dodaję kawałki rozmarynu. Piekę ok. godziny w temperaturze 210-220 stopni C.
Polubili:
MononokeOne
Zszywka przypięta także na tablicach:
Dania Ulubione Kuchnia - pozostałe pyszności gotowanie +453 innych
Dania Ulubione Kuchnia - pozostałe pyszności gotowanie +453 innych
MaJe_CzKa222
JagGos, 2 łyżki
JagGos
ile tego oleju na dno?
MaJe_CzKa222
julcziq, myślę że tak :)
julcziq
czy starsze ziemniaczki tez mogą być?
MaJe_CzKa222
ineskai, może z. sosem czosnkowym
ineskai
Extra,uwielbiam ziemniaki :) Te ziemniaczki to z czymś podawać czy same?
MeryLu29
Pysznie wygląda :-)
doda62
pychotka ...
MaJe_CzKa222
kasiaoriflame, koniecznie daj znać czy smakowalo .Pozdrawiam!
kasiaoriflame
super przepis napewno wypróbuję
Użytkownicy także przypinają:
Reklama:
Zaloguj się, aby dodać komentarz.