karoinka

winter is coming
karoinka
Moje tablice obserwuje 698 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
myśli przelane na papier... *** czyż to nie jest piękne? :3 °°° szpital dla duszy
misiak332
Obserwuj

Zszywek: 15600 · Obserwują ją: 2661

Ostatnio dodane:

--- --- --- ---
magda56
Warszawa Obserwuj

Zszywek: 4314 · Obserwują ją: 2117

Ostatnio dodane:

Świąteczne skrzaty, wersja gigant #ch #t ... ... cudo!
meimyself
Ełk Obserwuj

Zszywek: 4372 · Obserwują ją: 8994

Ostatnio dodane:

... ... ... ...
majkelina
Provehito in Altum Obserwuj

Zszywek: 17 · Obserwują ją: 123

Ostatnio dodane:

... Joker mój ulubiony ;333 Nie mogę się doczekać.... Psycho nutella ^^ zabawa z edytorem Aventure Time *u*  Królewna Balonowa
Mla
elbląg Obserwuj

Zszywek: 23 · Obserwują ją: 323

Ostatnio dodane:

Ciasto z musem z czekolady mlecznej i białej przepis ang. [klik]

Składniki

Na ciasto :
300 gr Wysokiej jakości półsłodkiej czekolady ( 
posiekane )
4 duże jajka (o temperaturze pokojowej )
1/3 szklanki cukru
1/4 łyżeczki soli
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1/2 kostki masła ( o temperaturze pokojowej)

Mus czekoladowy:
300 gr Wysokiej jakości półsłodkiej czekolady ( 
posiekane )
1 1/2 szklanki śmietany kremówki 
1 łyżeczka żelatyny 
2 łyżki chłodnej wody

Na Biały mus czekoladowy:
210 gr Wysokiej jakości białej czekolady ( posiekane )
1 1/2 szklanki śmietany kremówki
1 łyżeczka żelatyny
1 łyżka zimnej wody

Rozgrzej piekrnik do 180 stopni. Okrągłą foremkę o średnicy 25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Następnie połóż okrągłą foremkę na nieco większej brytfance
(ciasto ma się piec w kąpieli wodnej tak żeby boki ciasta nie były suche)i nalej do tej większej około 3 cm wrzątku. Rozpuść 300 gr czekolady w miseczce nad wrzątkiem lub w mikrofalówce. W misce ubij mikserem białka z 1/3 cukru na niskich obrotach. Stopniowo zwiększaj prędkość i ubijaj aż ubite białka będą puszyste i sztywne. Następnie dodaj resztę cukru, sól i wanilię. Kontynuuj mieszanie do czasu aż cały cukier się rozpuści a masa będzie lśniąca.Mikserem połącz rozpuszczone masło z czekoladądodaj żółtka. Do czekoladowej masy wlej połowę ubitych białek, wymieszaj drewnianą łyżką a następnie dodaj resztę. Należy pamiętać aby dobrze wymieszać cieższe ciasto z dna miski z białkami.Wlej ciasto do foremki i piecz w piekarniku przez około 
26-28 minut (sprawdż wykałaczką czy ciasto przylega). Po upieczeniu wyjmij ciasto do przestygnięcia w temperaturze pokojowej a następnie chłodne ciasto włóż do lodówki na około 1 godzinę. Wyjmij ciasto, nożem 
przejedź krawędzie i ściągnij pierścień tortownicy. Ciasto wyłóż na talerz. Pierścień tortownicy nałóż na ciasto tak żeby póżniej uformować warstwy pianki.

Mus czekoladowy:
Umieścić 300gr wysokiej jakości czekolady półsłodkiej (posiekanej) w misce żaroodpornej. W małym naczyniu rozpuść 1 łyżeczkę żelatyny bez  w 2 łyżkach zimnej wody.
Podgrzej 1/2 szklanki śmietany kremówki do wrzenia i 
wlej ją na posiekaną czekoladę, wymieszaaj ją delikatnie, aż masa będzie gładka i czekolada się całkowicie rozpuści. Jeśli czekolada nie będzie się 
topić podgrzej ją na małym ogniu.Podgrzej w kąpieli wodnej żelatynę z wodą i mieszaj do 
czasu kiedy znikną grudki. Następnie dodaj żelatynę do 
rozpuszczonej czekolady. Ubij pozostałą szklankę śmietany do czasu uzyskania pianki. ... piórnik ... :##
izka_spider
Obserwuj

Zszywek: 1584 · Obserwują ją: 2619

Ostatnio dodane:

chusta #crochet #szydelko witch tattoo mokosz forrest tattoo
scareme
... Obserwuj

Zszywek: 116 · Obserwują ją: 19

Ostatnio dodane:

... ... ... ...