Chirurgia twarzowo-szczękowa: Zabiegi, diagnostyka, leczenie oraz pacjent implanto-protetyczny


Więcej zszywek z tablicy

Mniaaaam !

Mielone inaczej.
Wariant &q...
Włoski kociołek błyskawiczn...
Skład:
3 filety z kurczaka
...
szpinak<3
makaron z fasolką szparagow...
Zapiekanka

Pomidorki kokta...
Calzone z mięsem i warzywam...
kotlety z kalafiora 

Skład...
zapiekanka ziemniaczana | P...
Aromatyczny kurczak w zioło...
QUICHE Z KURCZAKIEM, BROKUŁ...
Poświąteczna zapiekanka &qu...
Zapiekanka makaronowa z bro...
Przepis na górki nadziewane...
Zapiekanka ziemniaczana z m...
Cannelloni ze szpinakiem i ...
zapiekanka serowo -kurczako...
roladki ze szpinakiem
Roladki drobiowe z pieczark...
Ziemniaki faszerowane zapie...
zapiekanka z kaszy jaglanej
Kocham pomidory i mozzarell...
TARTA POMIDOROWO-SEROWA

ci...
pieczeń ze schabu

Składnik...
makaronowa zapiekanka z łos...
kurczak
kasikaaaa

kasikaaaa

Dodane 28.04 o 13:37
Obserwuj
QUICHE Z KURCZAKIEM, BROKUŁAMI I POREM

ciasto
125 g zimnego masła
250 g mąki
1 żółtko
5 łyżek zimnej wody
1/2 łyżeczki soli

wypełnienie
1 pojedyncza pierś kurczaka
2 plastry szynki parmeńskiej
200 g brokuła
biała część ze średniej wielkości pora
200 ml śmietany
1 jajo + białko
3 łyżki startego parmezanu
sól, pieprz

Do miski wsypuję mąkę, sól dodaję pokrojone zimne miasto i żółtko, zagniatam ciasto w trakcie dolewając po łyżce zimnej wody. Ciasto rozwałkowuję, wykładam nim formę do tarty i odstawiam do zamrażarki na 20-30 minut.
Brokuła dzielę na małe różyczki, pora kroję w plasterki i blanszuję je razem we wrzątku przez 5 minut. Wykładam na sitko i odstawiam do odcieknięcia. Zmrożone ciasto nakłuwam widelcem i na 20 minut wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

Pierś kroję w paski doprawiam solą, pieprzem i podsmażam na oleju. Na upieczone ciasto wykładam warzywa, pokrojonego w kostkę kurczaka i pokrojoną szynkę parmeńską. Do śmietany dodaję jajo i białko które zostało po zrobieniu ciasta, doprawiam solą i pieprzem. Powstałą masą zalewam tartę. Piekę 40 minut w 180 stopniach.

QUICHE Z KURCZAKIEM, BROKUŁAMI I POREM


ciasto
125 g zimnego masła
250 g mąki
1 żółtko
5 łyżek zimnej wody
1/2 łyżeczki soli

wypełnienie
1 pojedyncza pierś kurczaka
2 plastry szynki parmeńskiej
200 g brokuła
biała część ze średniej wielkości pora
200 ml śmietany
1 jajo + białko
3 łyżki startego parmezanu
sól, pieprz

Do miski wsypuję mąkę, sól dodaję pokrojone zimne miasto i żółtko, zagniatam ciasto w trakcie dolewając po łyżce zimnej wody. Ciasto rozwałkowuję, wykładam nim formę do tarty i odstawiam do zamrażarki na 20-30 minut.
Brokuła dzielę na małe różyczki, pora kroję w plasterki i blanszuję je razem we wrzątku przez 5 minut. Wykładam na sitko i odstawiam do odcieknięcia. Zmrożone ciasto nakłuwam widelcem i na 20 minut wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

Pierś kroję w paski doprawiam solą, pieprzem i podsmażam na oleju. Na upieczone ciasto wykładam warzywa, pokrojonego w kostkę kurczaka i pokrojoną szynkę parmeńską. Do śmietany dodaję jajo i białko które zostało po zrobieniu ciasta, doprawiam solą i pieprzem. Powstałą masą zalewam tartę. Piekę 40 minut w 180 stopniach.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: