Więcej zszywek z tablicy

jedzonko

Pianki marshmallow z karmel...
Bomby serowo-czosnkowe Skla...
Smaczne "fit" cze...
Domowa, zdrowa czekolada.

...
Bananowe brownie. Może dale...
Po raz kolejny, alternatywa...
Piwo kremowe z Harrego Pott...
Przepis na domową Nutelle a...
migdalowy torcik jaglany z ...
piękne. ;o
Przepis na Czekoladowo bana...
Przepis na rewelacyjne Plac...
Przepis na Omlet kokosowy z...
przydatne :)
Budyń bez mleka i bez cukru...
Owsiane gofry! Bez cukru, j...
Śniadaniowe ciasteczko &quo...
Duże, pełnoziarniste ciastk...
Mrożony krem orzechowo-bana...
Banana "ice-cream"...
Karmel w mniej niż 10 minut...
Tort czekoladowy z fasoli z...
^^^
czekoladowe ciasto z fasoli...
CIASTO FASOLOWE

puszka fas...
mniam
kajka_faweks

kajka_faweks

Dodane 11.11 o 8:15
Obserwuj
Bananowe brownie. Może daleko mu do całkiem zdrowego, ale jednak zdrowe jest. Przepis zaczerpnięty z Moje Wypieki.
Składniki:
- 1 szklanka puree z bananów (mniej więcej 2 średnie banany)
- 2 duże jajka
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii (ja nie dodałam)
- 2 łyżki mleka kokosowego lub wody kokosowej
- 125 g posiekanej gorzkiej czekolady (lub chocolate chips), bez dodatku laktozy
- 1 szklanka kakao
- 1/4 szklanki miodu (tylko, jeśli ktoś chce słodsze ciasto)
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

Przepis:
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej lub mikrofali.

W malakserze lub blenderem zmiksować banany na gładkie puree - powinniśmy otrzymać 1 szklankę bananowego puree. Dodać wszystkie pozostałe składniki (poza sodą) i dokładnie zmiksować do otrzymania gładkiej masy. Na sam koniec wsypać sodę i zmiksować.

Płytką formę do brownies o wymiarach 28 x 18 cm wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej masą brownies, wyrównać. Piec w temperaturze 175ºC przez około 25 - 30 minut. Na patyczku włożonym w brownie nie może być śladów surowego ciasta, ale może być nadal lepki od czekolady. Nie piecz zbyt długo, by nie wysuszyć brownie.

Bananowe brownie.

Może daleko mu do całkiem zdrowego, ale jednak zdrowe jest. Przepis zaczerpnięty z Moje Wypieki.
Składniki:
- 1 szklanka puree z bananów (mniej więcej 2 średnie banany)
- 2 duże jajka
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii (ja nie dodałam)
- 2 łyżki mleka kokosowego lub wody kokosowej
- 125 g posiekanej gorzkiej czekolady (lub chocolate chips), bez dodatku laktozy
- 1 szklanka kakao
- 1/4 szklanki miodu (tylko, jeśli ktoś chce słodsze ciasto)
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

Przepis:
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej lub mikrofali.

W malakserze lub blenderem zmiksować banany na gładkie puree - powinniśmy otrzymać 1 szklankę bananowego puree. Dodać wszystkie pozostałe składniki (poza sodą) i dokładnie zmiksować do otrzymania gładkiej masy. Na sam koniec wsypać sodę i zmiksować.

Płytką formę do brownies o wymiarach 28 x 18 cm wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej masą brownies, wyrównać. Piec w temperaturze 175ºC przez około 25 - 30 minut. Na patyczku włożonym w brownie nie może być śladów surowego ciasta, ale może być nadal lepki od czekolady. Nie piecz zbyt długo, by nie wysuszyć brownie.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: