Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Sernik oreo
sosy na grilla
sosy
Zupa gulaszowa-szybka wersja
Przekąski na Sylwestra: 18 ...
Czekoladowo-piernikowa rozkosz
CIASTO BEZ PIECZENIA W 10 M...
Kurczak na piwie (link w ko...
ZAPIEKANKA Z CUKINII I SOS ...
ZIEMNIAKI PIECZONE W PANIERCE
Składniki: ciasto na pizze:...
Ciasto budyniowe bez piecze...
Milky Way bez pieczenia. Sk...
Puszysta chmurka. Składniki...
Ciasto. Spód: 6 białek 160 ...
Ciasto krówka budyniowa na ...
Penne z kurczakiem w pikant...
Składniki na sajgonki z kis...
Lany chrust
Faworki na piwie + 5 zasad ...
Ciasto inspirowane batoniki...
Ciasto z bananami, super ła...
Placuszki z chia
Dietetyczne kokosanki-owsianki
Owsiane fit ciasteczka :) B...
FIT omlet z warzywami! Prze...
workout21

workout21 od kwiatka_platka

Dodane 23.04 o 11:47
Obserwuj
Puszysta chmurka. Składniki: Biszkopt kawowy: 6 białek, 30g proszku do pieczenia, 1 1/2 szkl cukru, 1 łyżka octu, 6 żółtek, 1 1/4szkl mąki tortowej, 2kopiate łyżki kawy suchej Budyń kawowy: 2szkl mleka- część odlać, 3/4 szklanki cukru, 2 łyżki mąki tortowej, 1 łyżkę mąki ziemniaczanej, 3 łyżki kawy rozpuszczalnej Masa kawowa: 1/2 kostki masła i margaryny, przygotowany budyń kawowy Ciasto kokosowe: 6 białek, 20 dkg cukru, 30 dkg kokosu Bita śmietana: 4*330 ml śmietany 30%, 3 łyżki cukru pudru, 5 śmietan fix Przygotowanie: Biszkopt kawowy Białka ubić na sztywno, dodać proszek do pieczenia przesianej ciągle miksując. Następnie dodać cukier w kilku porcjach, ocet, roztrzepane żółtka ciągle ubijając. Następnie dodawać mąkę przesianą i kawę miksując delikatnie. Piec w 180°C -20 minut. Po ostudzeniu przekroić na dwie części. Budyń kawowy: Mąkę, kawę wymieszać z odlanym mlekiem, po czym dodać to do gotującego się mleka z cukrem. Wystudzić, mieszając cały czas aby nie zrobił się kożuch. Masa kawowa: Masło i margarynę utrzeć do białości, następnie dodawać po łyżce budyniu kawowego ciągle miksując. Ciasto kokosowe: Białka ubić dodać cukier ubijając dalej , dodać kokos i wymieszać. Piec jak biszkopt kawowy 15 minut do zrumienienia. Bita śmietana: Śmietanę ubić, dodać śmietan fix wymieszany z cukrem pudrem, zmiksować. Warstwy: Biszkopt kawowy, masa kawowa, ciasto kokosowe, bita śmietana, biszkopt kawowy, bita śmietana.

Puszysta chmurka.

Składniki: Biszkopt kawowy: 6 białek, 30g proszku do pieczenia, 1 1/2 szkl cukru, 1 łyżka octu, 6 żółtek, 1 1/4szkl mąki tortowej, 2kopiate łyżki kawy suchej Budyń kawowy: 2szkl mleka- część odlać, 3/4 szklanki cukru, 2 łyżki mąki tortowej, 1 łyżkę mąki ziemniaczanej, 3 łyżki kawy rozpuszczalnej Masa kawowa: 1/2 kostki masła i margaryny, przygotowany budyń kawowy Ciasto kokosowe: 6 białek, 20 dkg cukru, 30 dkg kokosu Bita śmietana: 4*330 ml śmietany 30%, 3 łyżki cukru pudru, 5 śmietan fix Przygotowanie: Biszkopt kawowy Białka ubić na sztywno, dodać proszek do pieczenia przesianej ciągle miksując. Następnie dodać cukier w kilku porcjach, ocet, roztrzepane żółtka ciągle ubijając. Następnie dodawać mąkę przesianą i kawę miksując delikatnie. Piec w 180°C -20 minut. Po ostudzeniu przekroić na dwie części. Budyń kawowy: Mąkę, kawę wymieszać z odlanym mlekiem, po czym dodać to do gotującego się mleka z cukrem. Wystudzić, mieszając cały czas aby nie zrobił się kożuch. Masa kawowa: Masło i margarynę utrzeć do białości, następnie dodawać po łyżce budyniu kawowego ciągle miksując. Ciasto kokosowe: Białka ubić dodać cukier ubijając dalej , dodać kokos i wymieszać. Piec jak biszkopt kawowy 15 minut do zrumienienia. Bita śmietana: Śmietanę ubić, dodać śmietan fix wymieszany z cukrem pudrem, zmiksować. Warstwy: Biszkopt kawowy, masa kawowa, ciasto kokosowe, bita śmietana, biszkopt kawowy, bita śmietana.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Pomysły słodkości Pomysły ciasta +55 innych
Zgłoś naruszenie

miranda079

dzięki :)

 |  5.05 o 23:58  

aguhi

Kubek kupiony w Pepco. Mam taki sam :)

1  |  3.05 o 10:13   Pokaż odpowiedzi

miranda079

Ekstra kubek c: gdzie kupiony ? :)

 |  29.04 o 1:09   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: