Więcej zszywek ze źródła

mojeconieco.com

Trójkąty z ciasta francuski... Składniki
Galaretka:
szklan... Strucla jabłkowa i z lodami... Chrupiące ciasto z dżemem m...
Usiakowelowe

Usiakowelowe od pepus0407

Dodane 27.02 o 23:08 z

mojeconieco.com

Obserwuj

Składniki Galaretka: szklanka mrożonych malin 2-3

łyżki cukru 1 1/2 łyżeczki żelatyny Pianka: 250 ml śmietany kremówki 1 łyżeczka żelatyny opakowanie cukru waniliowego Ilość porcji: 2 Poziom trudności: łatwe Przygotowanie Maliny przełożyć do garnuszka, zalać 3 łyżkami wody, przykryć pokrywką i na małym ogniu rozgotować. Dodać cukier do smaku (ilość cukru zależy od słodkości owoców i od naszych upodobań) oraz żelatynę, wymieszać dokładnie. Zmiksować blenderem i przecedzić przez sitko pestki. Przelać do 2 foremek lub szklanek i wstawić do lodówki. Żelatynę zalać w szklance 2 łyżkami wody, wymieszać i odstawić na 2 minuty . Śmietanę zagrzać w garnuszku, wsypać cukier, dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuszczą. Należy uważać aby się nie zagotowało. (dodatkowo na koniec można śmietanę miksować 2 minuty, dzięki czemu w efekcie końcowym będzie bardziej puszysta). Przelać na stężałą galaretką i chłodzić w lodówce 5 -6 godzin. W celu wyciągnięcia deseru z pojemnika można wstawić go na moment do wrzątku. Smacznego

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY