zuzia3x5 od joannadalmata67
Dodane 29.12 o 23:16
z
kobieceinspiracje.pl
Przypięte z wiejskie kieszonki
...
wiejskie kieszonki Ulubiony obiad mojego męża, kieszonki
naleśnikowe nadziane farszem z kapusty kiszonej, pieczarek i boczku. Najlepiej smakują na ciepło z sosem czosnkowym. Składniki: na ciasto: 1,5 szklanki mleka 2 jajka 150 g mąki 1/2 łyżeczki soli na farsz: 300 g kapusty kiszonej 300 g pieczarek 1 cebula 100 g boczku wędzonego 2 ząbki czosnku wegeta pieprz ostra papryka na panierkę: mąka jajko bułka tarta olej do smażenia Składniki na ciasto zmiksować i odstawić na kwadrans. Kapustę kiszoną zalać wrzątkiem i gotować przez 10 minut. Boczek i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć a następnie wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć razem kilka minut. Dodać pokrojoną kapustę kiszoną i podsmażyć razem. Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki. Na połowę każdego naleśnika nakładać łyżkę farszu, rozsmarować. Składać naleśniki w trójkąty i panierować jak kotlety. Smażyć i podawać na ciepło.
Użytkownicy także przypinają:
darg
musi być dobre
krajula
To będzie dobre. Muszę to upichcić :)
Lynx
czyli takie krokiety