Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

Zapiekane piersi kurczaka S...
:33
natalia870530

natalia870530 od Klaudyna95

Dodane 1.02 o 20:37
Obserwuj
Zapiekane piersi kurczaka SKŁADNIKI : 5-6 pojedynczych kawałków kurczaka 5-6 plastrów żółtego sera około 15 plasterków wędzonego,surowego boczku 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku 4 łyżki oliwy 0,5 kg małych ziemniaczków garść pomidorków koktajlowych kilka gałązek tymianku PRZYGOTOWANIE : Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i nacinamy wzdłuż. Oprószamy solą i pierzem, każdy kawałek nacinamy wzdłuż, nie przecinając do końca, tak aby powstała kieszonka. Doprawiamy solą, pieprzem i nacieramy mięso przeciśniętym czosnkiem przez praskę. W środek kieszonki wkładamy po plastrze sera.Każdy kawałek piersi owijamy 2-3 cienkimi plastrami boczku. Ziemniaczki dokładnie szorujemy,skórka jest delikatna ( jeżeli mamy młode ziemniaczki) więc nie trzeba jej obierać.Przecinamy je na pół, lekko solimy i skrapiamy oliwą. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą,układamy kawałki ziemniaczków i kawałki owiniętego mięsa. Dokładamy jeszcze gałązki tymianku i układamy, po boku kilka pomidorków koktajlowych. Naczynie zakrywamy pokrywką lub owijamy folią aluminiową. Tak przygotowanego kurczaka wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 *C ( z termoobiegiem) na 40-45 minut. Po około 25 minutach ściągamy pokrywkę lub folię, mięso musi się zarumienić a soki z niego odparować. Danie podajemy ciepłe, można polać je ulubionym sosem.

Zapiekane piersi kurczaka SKŁADNIKI : 5-6 pojedynczych

kawałków kurczaka 5-6 plastrów żółtego sera około 15 plasterków wędzonego,surowego boczku 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku 4 łyżki oliwy 0,5 kg małych ziemniaczków garść pomidorków koktajlowych kilka gałązek tymianku PRZYGOTOWANIE : Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i nacinamy wzdłuż. Oprószamy solą i pierzem, każdy kawałek nacinamy wzdłuż, nie przecinając do końca, tak aby powstała kieszonka. Doprawiamy solą, pieprzem i nacieramy mięso przeciśniętym czosnkiem przez praskę. W środek kieszonki wkładamy po plastrze sera.Każdy kawałek piersi owijamy 2-3 cienkimi plastrami boczku. Ziemniaczki dokładnie szorujemy,skórka jest delikatna ( jeżeli mamy młode ziemniaczki) więc nie trzeba jej obierać.Przecinamy je na pół, lekko solimy i skrapiamy oliwą. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą,układamy kawałki ziemniaczków i kawałki owiniętego mięsa. Dokładamy jeszcze gałązki tymianku i układamy, po boku kilka pomidorków koktajlowych. Naczynie zakrywamy pokrywką lub owijamy folią aluminiową. Tak przygotowanego kurczaka wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 *C ( z termoobiegiem) na 40-45 minut. Po około 25 minutach ściągamy pokrywkę lub folię, mięso musi się zarumienić a soki z niego odparować. Danie podajemy ciepłe, można polać je ulubionym sosem.

Polubili: olgaimasza
Zszywka przypięta także na tablicach:
Pyszności Kuchnia jedzenie Ulubione +179 innych
Zgłoś naruszenie

Wiolka166

pycha!!

 |  9.02 o 11:47  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: