Przepis na śniadanie

Pomysły na wykwintne dania z jajek

Temat kulinarny: Przepis na śniadanie

Streszczenie:

✅ Jajeczne ruloniki z owocami korzennymi to pyszne i oryginalne śniadanie. Jaja, miód, cynamon i ekstrakt z wanilii tworzą delikatny placek, który następnie zawijamy wokół plasterków jabłek, gruszek i banana. Smażymy na maśle i polewamy syropem klonowym. Smacznego!

Jajeczne ruloniki z owocami korzennymi" Składniki: - 4 duże jajka - 1 łyżka miodu - 1 łyżka cynamonu - ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej - ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii - 1 jabłko, obrane i pokrojone w cienkie plasterki - 1 gruszka, obrana i pokrojona w cienkie plasterki - 1 banan, obrany i pokrojony w cienkie plasterki - 2 łyżki masła - Syrop klonowy (do podania) Sposób przygotowania: 1. W misce wymieszaj jaja, miód, cynamon, gałkę muszkatołową i ekstrakt z wanilii. 2. Wlej mieszaninę jajeczną na mocno rozgrzaną patelnię i smaż ją na niskim ogniu, aż jajka się zetną. 3. Przełóż jajeczny placek na deski do krojenia i pokrój go na długie paski. 4. Na każdym pasku jajecznym ułóż po jednym plasterku jabłka, gruszki i banana. 5. Delikatnie zawijaj paski, tworząc ruloniki. 6. Podgrzej masło na patelni i smaż ruloniki z obu stron, aż się zrumienią. 7. Podawaj na talerzu, polewając każdy rulonik syropem klonowym. To wyszukane i kreatywne śniadanie na pewno zaskoczy Twoich gości swoim smakiem i niecodziennym wyglądem!

Swtórz własny pomysł kulinarny Śniadanie

Oceń:

Zaloguj się aby ocenić pracę.

Zaloguj się