Aga9212

Mama Kochanego synka Kacperka Moja pasja rękodzięło :) po więcej zapraszam na mój blog
Aga9212
Moje tablice obserwuje 55 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Giżycko
zapraszam na moj blog ~! moje rekodzieło - zapraszam na mój blog moje rekodzielo - zapraszam na mój blog zapraszam na moj blog - moje rekodzieło zapraszam na moj blog - moje rekodzielo
Yzaba
Obserwuj

Zszywek: 5384 · Obserwują ją: 34833

Ostatnio dodane:

... fruit cake sony sketch font minal rok zmienilo sie wszystko
Parrot
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

furtka
emilia1987
Pruszcz Gdanski Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują ją: 0

nadzieja2000
Dziepółć Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

różne sposóby wiązania sznurówek
aniula44
na koncu swaita Obserwuj

Zszywek: 20703 · Obserwują ją: 40170

Ostatnio dodane:

sałatka z ryżem i kurczakiem, przepis po kliknięciu na zdjęcie Kurczak po włosku w pomidorach z mozarellą, przepis po kliknięciu na zdjęcie. Kurczak w sosie szpinakowo-serowym kurczak pieczony w musztardzie, przepis po kliknięciu na zdjęcie
black_ant
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Dmuchawce
ZofiaGede
Obserwuj

Zszywek: 117 · Obserwują ją: 87

Ostatnio dodane:

Oszukany kosz z papierowej wikliny KOKARDKA - SPOSÓB NA WIDELEC Ozdobna butelka Kolorowa sałatka z sosem chrzanowo-rzeżuchowym 

Składniki:
•mała główka sałaty masłowej
•1 zółta papryka
•4 ugotowane na twardo jajka
•1 mała czerwona cebula
•1 pęczek rzodkiewki
•1 łyżka chrzanu
•2 łyżki posiekanej rzeżuchy
•1 łyżka octu
•2 łyżki oliwy z oliwek
•2 łyżki wody
•1 łyżka posiekanego szczypiorku
•sól i pieprz do smaku


Warzywa myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy w misce, dodajemy obrane i pokrojone na kawałki jajka, odstawiamy. W kubku mieszamy ze sobą chrzan, rzeżuchę, ocet, oliwę z oliwek, wodę oraz szczypiorek. Powstałym sosem polewamy sałatkę, mieszamy, doprawiamy pieprzem i solą, podajemy.
kaja8512
Obserwuj

Zszywek: 538 · Obserwują ją: 111

Ostatnio dodane:

jeleń plakat PODZIAŁ MIĘSA styl skandynawski klimat *-* Świetnie rozplanowana powierzchnia :)
kasiakramer65
Obserwuj

Zszywek: 227 · Obserwują ją: 300

Ostatnio dodane:

Biszkopt: * 3 jajka * 80 g cukru * 100 g mąki * 1 łyżka kakao * 1 płaska łyżeczka kawy rozpuszczalnej * 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia * 2 łyżki oleju Poncz: * 125 ml słodkiej kawy (może być pół na pół z likierem kawowym lub czekoladowym) Warstwa malinowa: * 500 g mrożonych malin * 2 galaretki malinowe * 350 ml wrzątku Masa serowa: * 650 g twarogu sernikowego * 250 ml kremówki * 3 łyżeczki miałkiej kawy rozpuszczalnej * 4 kopiate łyżki cukru pudru * 3 płaskie łyżeczki żelatyny * 100 ml wrzątku Polewa: * 100 g czekolady * 8 łyżek mleka * 1 pełna łyżka masła Spód tortownicy o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Jajka ubijamy z cukrem przez około 7 minut do czasu, aż powstanie jasna, puszysta masa. Pod koniec dodajemy olej. Następnie do masy jajecznej przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kawą i kakao i miksujemy na wolnych obrotach, tylko do chwili połączenia się składników. Ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy ok. 15 minut (do suchego patyczka). Upieczony biszkopt odstawiamy do wystygnięcia, a następnie zdejmujemy papier i ponownie umieszczamy go w tortownicy. Ponczujemy. Galaretki rozpuszczamy w 350 ml wrzątki i zalewamy nimi zamrożone maliny. Dokładnie mieszamy i kiedy masa zacznie tężeć (a trzeba być czujnym, ponieważ nastąpi to bardzo szybko) przekładamy ją na biszkopt i wyrównujemy. Kawę oraz żelatynę zalewamy wrzątkiem, mieszamy do chwili rozpuszczenia się i odstawiamy do przestygnięcia. Ser miksujemy z cukrem pudrem a następnie dodajemy do niego ubitą kremówkę i delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy kawę z żelatyną i miksujemy do chwili połączenia się składników. Masę serową przekładamy na maliny, wyrównujemy wierzch i wstawiamy do lodówki aby stężała (najlepiej na całą noc). Przed podaniem przygotowujemy polewę. Mleko, masło oraz połamaną czekoladę topimy w kąpieli wodnej a następnie mieszamy rózgą aby polewa była gładka. Odrobinę ją studzimy a następnie polewamy nią wierzch ciasta. Smacznego :) słodkie bułeczki z bita śmietana . Składniki: 3 szklanki mąki pszennej2/3 szklanki ciepłego mleka2 i 1/4 łyżeczki suchych drożdżyszczypta soli1/3 szklanki cukru(można dać odrobinę więcej)2 jajka125g roztopionego i przestudzonego masła Drożdże rozpuścić w mleku z łyżką cukru. Odstawić na 5 -8 minut. Następnie wbić jajka, wlać ostudzone masło, resztę cukru, sól i około 2 szklanek mąki. Zacząć wyrabiać powoli dosypując resztę mąki. Przykryć i odstawić na godzinę i 20 minut w ciepłe miejsce. Po upływie czasu ciasto podzielić na 14 równych części. Z każdej uformować podłużną bułeczkę  i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.  Przykryć ściereczką i odstawić do podrośnięcia na 30 minut> Bułeczki powinny ładnie podrosnąć.  Piekarnik nastawić na 180*C. Wyrośnięte drożdżówki wstawić do piekarnika i piec około 17 -22 minut, aż się ładnie zarumienią. Ostudzić. Nadzienie: 2 szklanki śmietanki kremówki1/2 szklanki cukru pudru1 i 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Śmietankę ubić na sztywno, wsypać cukier, wlać ekstrakt i wymieszać. Ostudzone bułeczki nadziewać albo szprycą albo najprościej jest je przekroić na pół i przełożyć sporą warstwą śmietankowego kremu. Dodatkowo możecie także posmarować np. dżem, powidłem czy dobrą konfiturą. Jedna wada - niestety najlepsze są pierwszego dnia i koniecznie nadziewać tuż przed podaniem!. Deser waniliowo-czekoladowy Składniki: 1 gorzka czekolada 2 jajka łyżeczka masła łyżeczka cukru waniliowego budyń waniliowy Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy mus czekoladowy. W kąpieli wodnej (jeden garnek wkładamy do drugiego, w którym gotuje się woda) rozpuszczamy masło, do rozpuszczonego masła dodajemy pokruszoną czekoladę. Rozpuszczamy do momentu aż czekolada będzie płynna. Zdejmujemy z ognia, dodajemy po jednym żółtku i mieszamy. Następnie ubijamy białka z łyżeczką cukru waniliowego. Do czekolady z żółtkiem dodajemy po łyżce białek i mieszamy. Tak, aby masa czekoladowa była puszysta. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy i przekładamy do szklanek/salaterek. Chłodzimy. Następnie robimy budyń waniliowy (taki na 500 ml robimy w 400ml mleka żeby był bardziej gęsty). Chłodzimy budyń, tak, żeby po wlaniu na mus go nie roztopił i wlewamy na mus czekoladowy. Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Ciasto naleśnikowe inaczej.