Moniloff

"I'm not crazy, my mother had me tested"
Moniloff
Moje tablice obserwuje 6330 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Jasło
Całe mieszkanie po kliknięciu na zdjęcie! Deska serów i wędlin Prowadzę stronę na facebooku o swojej pasji i nie ukrywam, że chciałabym zdobyć pierwsze lajki ;). Pomożecie? ;) w zamian oddam jednej osobie legowisko, które uszyłam :) Więcej informacji po kliknięciu w zdjęcie Ciasto leśny mech z malinami Przekąski z Grilla – TOP 15 Pysznych Przepisów na Grilla
Nika89
Obserwuj

Zszywek: 12357 · Obserwują ją: 11339

Ostatnio dodane:

przepraszam... . :D Buda ;) góry
elililinka
Kraków, Poland Obserwuj

Zszywek: 1115 · Obserwują ją: 15447

Ostatnio dodane:

Świetne łóżko do pokoju dziecka Łatwy Mega Sernik Jagodowy. Przepis po kliknięciu w zdjęcie. ... Kokosowe ciasto z jagodami
Ananke
Nowy Sącz Obserwuj

Zszywek: 5086 · Obserwują ją: 60162

Ostatnio dodane:

... ... ... ...
noja
Połczyn Zdrój Obserwuj

Zszywek: 3485 · Obserwują ją: 2671

Ostatnio dodane:

... ... ... półki
coccinella17
Obserwuj

Zszywek: 1196 · Obserwują ją: 6924

Ostatnio dodane:

YES
Model: 2358/R YES
Model: 2358Z YES
Model: 2358/S YES
Model: 9052WS
kawazmlekiem
Kraków Obserwuj

Zszywek: 1385 · Obserwują ją: 18804

Ostatnio dodane:

Ciasto Śnieżny puch Składniki: (na blaszkę 24x24 cm) Spód: ok. 200 g herbatników Śnieżny puch: 500 g twarogu sernikowego, zmielonego (może być z wiaderka) 3 łyżki cukru pudru 2 Śnieżki (bita śmietana w proszku) 1 szkl mleka 2 galaretki (u mnie agrestowe, mogą być również cytrynowe) 500 ml wrzącej wody Kokosowa posypka: 6 łyżek wiórek kokosowych 1 duża łyżka masła 1 łyżka cukru Przygotowanie: Spód: Blaszkę o wymiarach 24x24 cm (lub mniejszą- wtedy ciasto będzie jeszcze wyższe!) wyłożyć folią aluminiową. Na dnie poukładać herbatniki. Śnieżny puch: Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wodzie, odstawić do wystudzenia. Śnieżki zalać mlekiem i ubijać kilka minut, do uzyskania gęstej i puszystej bitej śmietany. Następnie dodać do niej cukier puder oraz zmielony ser, krótko zmiksować. Wystudzoną galaretkę strumyczkiem wlewać do masy, ciągle miksując, aż składniki się połączą. Masę śmietanowo-serową wylać na herbatniki. Schłodzić w lodówce. W międzyczasie przygotować kokosową posypkę: Masełko stopić w garnuszku, dodać cukier oraz wiórki kokosowe i smażyć kilka minut, aż kokos się zarumieni. Ważne, by nieustannie mieszać, by wiórki się nie przypaliły. Ostudzoną posypką kokosową posypać Śnieżny puch. "[...]" Prosta kartka dla matematyka Jeden z piękniejszych prezentów.
anulka1205
chojnice Obserwuj

Zszywek: 3898 · Obserwują ją: 17271

Ostatnio dodane:

Piękna ♥ kanon Sutasz Bransoletka niebieska (z instrukcją)
Ita23
Koło Obserwuj

Zszywek: 68034 · Obserwują ją: 41733

Ostatnio dodane:

#pink ... .... Piątek.
rena242
podkarpacie Obserwuj

Zszywek: 15328 · Obserwują ją: 130214

Ostatnio dodane:

BOMBKI Kochani zaczynamy coroczne odliczanie! Składniki

użyłam foremki z kominkiem o średnicy 22 cm
200 g mąki pszennej (typ 450,500 lub 550)
100 g mąki ziemniaczanej
150 g cukru pudru
100 g śmietany 12% lub 18%
4 jajka rozdzielone żółtka od białek
120 ml oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru waniliowego
100 g kropelek czekoladowych
lub
100 g czekolady gorzkiej pokrojonej na małe kawałki
> 6 os.	
> 60 min	
łatwe	
przystępne
Przygotowanie

 Przygotowanie ciasta:
Do miski wlewam żółtka dodaję cukier puder i miksuję razem na puszystą masę. 
Teraz dodaję stopniowo śmietanę cały czas miksując, następnie stopniowo olej i miksuję.
Następnie do ciasta dodaję stopniowo wymieszaną mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i cały czas miksuję do uzyskania jednolitej gładkiej masy.
 
 Białka ubijam na sztywną pianę.
Ubite białka dodaję do ciasta i delikatnie mieszam łyżką, gdy składniki się połączą dodaję czekoladę i całość delikatnie mieszam. 
 Pieczenie Babki:
Tak przygotowane ciasto przekładam do foremki wysmarowanej tłuszczem(masłem lub margaryną).
Babkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na drugą od dołu półkę
Babkę piekłam około 50 minut w piekarniku ogrzewanym od dołu i góry bez używania termoobiegu.
Jeżeli babka podczas pieczenia bardzo zbrązowieje od góry to można ją przykryć folią aluminiową lub papierem do pieczenia pod sam koniec pieczenia - po około 40 minutach – i nadal piec dzięki temu bardziej nie zbrązowieje .
Aby sprawdzić czy babka jest upieczona wbijam patyczek od szaszłyka i jeżeli po wyjęciu jest suchy to znaczy że jest upieczona
 
 Babkę wybijam z foremki gdy przestygnie. Można ją udekorować polewą czekoladową , lukrem lub cukrem pudrem , ja udekorowałam cukrem pudrem . Starówka w Warszawie - 1939/2009 r.
DO GÓRY