karoliniia_

karoliniia_
Moje tablice obserwuje 190 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
zdecydowalibyście się na posiadanie psa somoyeda? liniejąca długa sierść kulająca sie po domu oraz ich jasna sierść (a wiadomo jak jest deszczowy dzien) i kwota jaką kosztuje oraz pielegnacja? to nie przeszkoda dla was? kolejne wakacje zaklepane <33 moja pierwsza podróż  :) Filipiny
Black_Widow01
Gdańsk Obserwuj

Zszywek: 50 · Obserwują ją: 50

Ostatnio dodane:

Obiecuję będę dbać o nią. Chciałabym umieć się malować jak on <3 :) Zakochałam się w nim *.* To ja gdy słyszę po raz 10000000 że Król Lew jest w kinach...
loczek5548
Obserwuj

Zszywek: 28 · Obserwują ją: 56

Ostatnio dodane:

blok kokosowy, bez pieczenia

Składniki:
- 150 g mleka w proszku
- 35 g cukru
- kilka kropelek aromatu waniliowego
- 40 g masła
- 100 ml wody
- 50 g wiórków kokosowych
- 50 g herbatników (można ominąć, zwiększyć/zmniejszyć proporcje)

Przygotowanie:
Na małym gazie podgrzać wodę z masłem i cukrem, od czasu do czas zamieszać (wszystkie składniki powinny ładnie się połączyć). Lekko przestudzić.
Do miski przesypać mleko, dodać pokruszone herbatniki. Kokos zarumienić na suchej patelni uważając aby się nie przypalił i przesypać do mleka.
Wlać rozpuszczone składniki wraz z aromatem waniliowym i dokładnie połączyć składniki.
Masę przełożyć do naczynia (najlepiej plastikowego), przykryć i schłodzić w lodówce. Lody kokosowe (bez jajek i maszyny)

Składniki na około 1000 ml lodów:

2 puszki pełnotłustego mleka kokosowego*
400 ml schłodzonego niesłodzonego mleka skondensowanego
100 g cukru pudru
4 łyżki stopionego nierafinowanego oleju kokosowego (60 ml)
wiórki kokosowe

* Każda puszka o pojemności 400 ml.

Dzień wcześniej należy włożyć mleko kokosowe do lodówki na 24 godziny. Dzięki temu, po otwarciu puszki, na górze zbierze się bardzo gęsta śmietanka kokosowa. Z jednej puszki wychodzi około 200 g śmietanki. Śmietankę należy delikatnie wyjąć, wrzucić do garnka lub miski i ubić na sztywno jak normalną śmietanę kremówkę. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Następnie powoli wlewać mleko skondensowane i olej kokosowy.

Masę przelać do pojemnika na lody, zamknąć i zamrozić. Po około 3 godzinach, gdy lody zgęstnieją, dodać trochę wiórków kokosowych, zamieszać i odstawić z powrotem do zamrażarki. Ciacho z manny....

1 litr mleka
1/2 szkl. cukru
1 cukier waniliowy
1 kostka margaryny
1 szkl. kaszy mannej
2 łyżki kakao
5 paczek herbatników


Blaszkę wyłożyć folią i ułożyć na dnie warstwę herbatników. Kakao rozmieszać z niewielką ilością wody, aby nie było grudek. Mleko wlać do garnka, dodać cukier, cukier waniliowy i margarynę. Podgrzewać, aż margaryna i cukier się rozpuszczą. Całość zagotować i powoli wsypywać kaszę manną cały czas mieszając, aby nie porobiły się grudki. Do gorącej masy dodać kakao i wymieszać dokładnie. Gdy masa zgęstnieje wylać na herbatniki, wyrównać i na wierzchu ułożyć warstwę herbatników. Ciasto polać polewą. Fudge marmurkowe - PrzepisSłodkie, klejące, dwukolorowe czekoladki. Łatwe do przygotowania i mocno czekoladowe.

Składniki:
•150g gorzkiej czekolady
•150g białej czekolady
•400g słodkiego mleka skondensowanego

Sposób przygotowania:
1.Kwadratową formę (o wymiarach 15x 15cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Odstawić na bok.
2.Mleko skondensowane rozlać po połowie do dwóch niedużych garnków.
3.Do jednego garnka z mlekiem skondensowanym dodać posiekaną, gorzką czekoladę. Podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści i powstanie jednolita masa. Masę wylać do przygotowanej formy i wyrównać powierzchnię łyżką.
4.Do drugiego garnka z mlekiem skondensowanym dodać posiekaną, białą czekoladę. Podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści i powstanie jednolita masa. Masę wylać na masę z gorzkiej czekolady i wyrównać.
5.Przy pomocy patyczka do szaszłyków (lub widelca) zrobić szlaczek.

2
6.Formę wstawić na co najmniej 8 godz, a najlepiej na całą noc do lodówki.
7.Następnego dnia wyciągnąć masę wraz z papierem z formy. Papier oddzielić od boków czekoladowej masy. Fudge pokroić ostrym nożem w kostkę o wymiarach ok. 2x 2cm.
8.Przechowywane w chłodnym miejscu utrzymują się przez około 2 tygodni.
Magnato2
Obserwuj

Zszywek: 1065 · Obserwują ją: 2552

Ostatnio dodane:

Rzeszów :)
Zapraszam na rzeski Zapraszam na mój instagram
@kinga.snk 1:1 C 0,03 (9-12mm)
Secret Lashes :)
Ktoś w Warszawy chętny? Moja praca :)
ktoś z Warszawy chętny ?
babsi1980
Obserwuj

Zszywek: 134 · Obserwują ją: 98

Ostatnio dodane:

świątecznie konik ... ...
Truskaweczka_22
Wrocław/Zielona Góra Obserwuj

Zszywek: 11042 · Obserwują ją: 60383

Ostatnio dodane:

/// ... Marzenie :) Blond ❤️
DO GÓRY