Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

Abażur-lampa
Potrzebne: balon,klej,pędzelek i fragmenty firanek,koronki bądź serwetki :)
:D:D
Koszula
nowe/stare buty
jajko lub szyska z pinesek [ są srebne ,złote , stare złoto , kolorowe ]od koloru do wyboru
szal-komin ze starego t-shirta :)
tęczowy lizak :)
...
Świeczniki
Świecznik
kolejna kartka ślubna
Kartka ślubna
pakowanie prezentów
Świecznik
Lampiony
Świecznik ze słoika
pomysł z butelek
Wiecej na inspiracjum.pl
Sposób dzięki któremu opalisz się równomiernie i nie widać ramiączek
kwiaty na stroik
...
Z łupin pistacji
Body wrapping

Właśnie jestem po kolejnej kuracji, tzw. body wrapping. Przyznam, że pieczenie nie jest aż tak nieznośne z czasem i naprawdę widać kolosalne efekty. Przy czym wcale nie potrzeba specjalistycznych kosmetyków a jedynie...cynamon :)
pudełeczko kokarda, podziękowanie dla gości
***
...
...

Więcej zszywek ze źródła

kobieceinspiracje.pl

Sprytne rozwiązanie dla pań Malinkiiii Dbajcie o zdrowie Oszczędzamy miejsce w szafie :) Zupa cebulowa zapiekana z grzanką i serem żółtym
6- 8 porcji

składniki:
- 1 kg cebuli żółtej
- 130 g masła
- 30 ml oliwy z oliwek
- 2 litry bulionu wołowego
- 250 ml wytrawnego białego wina
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1.5 łyżeczki mąki pszennej
- sól, pieprz
- ok 250 g sera żółtego
- kromki razowego chleba
Czosnek pokroić na drobną kostkę i wymieszać z 40 g masła. odstawić.
Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka. Na patelni rozgrzać 90 g masła i oliwę, wrzucić cebulę smażyć do zeszklenia, następnie zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem ok 15 minut aż się lekko zarumieni. Po tym czasie zdjąć pokrywkę, wrzucić cukier i ok 1/2 łyżeczki soli, zwiększyć nieco ogień i smażyć ok 30 minut aż cebula będzie miała złoto- brązowy kolor. Taką cebulę posypać mąką, wymieszać i smażyć jeszcze 2- 3 minuty, następnie wlać bulion i wino oraz doprawić pieprzem- ok 1 łyżeczki. Zmniejszyć ogień, zupę przykryć pokrywką i gotować ok 40 minut aż cebula zacznie się rozpadać.
Pod koniec gotowania rozgrzać piekarnik na 190 stopni. Ser zetrzeć na grubej tarce.
Kromki posmarować z obydwu stron masłem czosnkowym i ułożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia, Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec po ok 3 minuty z każdej strony aż się zarumienią. Po tym czasie wyjąć je z piekarnika i odstawić do lekkiego ostudzenia,
Zmienić temperaturę piekarnika na 220 stopni. Do żaroodpornych naczynek wlewać porcję zupy, na wierzch ułożyć grzankę, posypać żółtym serem i wszystko zapi... Koktajl szpinakowo-bananowy z odrobiną ananasa


3 krążk szpinaku ( oczywiście rozmrożonego)
mały banan
300m mleka
plaster ananasa z puszki

Wszystkie składniki przekładamy do blendera. Miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Przelewamy do szklanki, szukamy ulubionej słomki. jeden średni brokuł
100g fety
2łyżki otrębów pszennych 
3 łyżki zarodków pszennych 
2 łyżki mąki pełnoziarnistej
1 jajko
3 łyżeczki czerwonego pesto

Zaczynamy od brokuła. Dzielimy go na mniejsze kawałki i gotujemy ok. 5 minut. Oczywiście wrzucamy na wrzącą wodę. Po ugotowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą.


Do blendera wrzucamy: fetę pokrojoną w kostkę, brokuła, zarodki pszenne i otręby. Blendujemy ok. 2 minut.

Uzyskaną masę przekładamy do miski, dodajemy mąkę, pesto i jajko. Całość dokładnie mieszamy, można drewnianą łyżką, ale ja proponuje tak po prostu ręką.


Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy. Formujemy małe kotleciki i układamy je na patelni.
Smażymy ok. 8-10 minut na wolnym ogniu. Składniki (na 8 niedużych szklaneczek, 1,5 litra płynu):

90 dag dojrzałych jeżyn
400 g jogurtu naturalnego
szklanka cukru
kilka kropel cytryny
25 g żelatyny
kremówka i owoce do ozdoby
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, odstawić do ostygnięcia.
Jeżyny opłukać i zblendować razem z cukrem, przetrzeć przez sito, by pozbyć się pestek. Dodać jogurt naturalny i zmiksować. Następnie dodawać stopniowo żelatynę ciągle miksując.
Przelać do szklaneczek i wstawić do lodówki.
Udekorować kremówką i owocami. Składniki (na tortownicę o średnicy 26 cm):

SPÓD:
170 g herbatników maślanych
4 łyżki masła/margaryny
50 g białej czekolady
MASA ŚMIETANKOWA:
400 ml śmietany kremówki 30%
250 g serka mascarpone
0,7 szklanki cukru pudru
2 łyżeczki cukru wanilinowego
4 łyżeczki żelatyny
MASA MALINOWA:
350 g malin (świeżych lub mrożonych)
350 g jogurtu greckiego
0,7 szklanki cukru
4 łyżeczki żelatyny
DODATKOWO:
kilka malin
kremówka do dekoracji
Herbatniki bardzo drobno pokruszyć lub zblendować. Masło roztopić razem z czekoladą, najlepiej w kąpieli wodnej. Dodać do herbatników i wymieszać.
Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Wgnieść masę herbatnikową w spód, wstawić do lodówki.
4 łyżeczki żelatyny rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, odstawić do wystudzenia. Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder i cukier wanilinowy. Miksować dalej, dodając po łyżce serek mascarpone. Na koniec stopniowo dodawać ostudzoną żelatynę, cały czas miksując. Przelać na spód. Bliżej brzegów powciskać maliny w niewielkich odstępach końcówką do dołu. Wstawić do lodówki.
Z kolejnymi 4 łyżeczkami żelatyny zrobić to samo, co wcześniej. Maliny zblednować razem z cukrem. Wymieszać z jogurtem greckim, pod koniec dodać żelatynę cały czas mieszając (ja to wszystko zrobiłam w blenderze). Wylać na masę śmietankową. Wstawić do lodówki.
Kiedy sernik stężeje, odciąć brzegi od tortownicy. Przystroić kremówką i malinami (opcjonalnie). Przechowywać w lodówce.
Przypnij Polub Komentuj
  571

ogrod

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Czarnulka26
mokkkamaja
Yuzumaki
andrea147
madera1980
sylwiazarska
Ruthie
wojownicza
wiki2077
oXmoniaXo
Przypięli też do swoich tablic Przypnij

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry