Ratatouille
Rewelacyjny gulasz warzywny – bardzo intensywny i aromatyczny. Pyszny!
– Ania Starmach
500 g pomidorów
2 cebule
2 papryki
2 cukinie
1 bakłażan
tymianek
liść laurowy
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
sól, pieprz
Jak przygotować?
Pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
W kostkę pokrój też paprykę, cukinię i bakłażana. Posiekaj cebulę i czosnek.
W rondlu rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj czosnek i cebulę oraz liść laurowy.
Smaż, aż cebula zrobi się szklista, około 2–3 minuty.
Po tym czasie dodaj pokrojone warzywa, zaczynając od papryki, następnie dodaj bakłażana, cukinię, a na końcu pomidory i tymianek. Duś około 10 minut, dopraw do smaku.
Polubili:
yolo04
xpaula92
Ana2015
kamilatoja
claksi
maja12071
Venga
marta2306
nina007x
aneczka007
oraz 48 innych użytkowników
Użytkownicy także przypinają:
2
1
0
[Tags] Drożdżowe zajączki na Wielkanoc w tym w ...
fotoamator Pięknie wyglądają i pewnie są smaczne.
3
1
0
GULASZ Z PODUDZI Z INDYKA Z SELEREM NACIOWYM Je...
bettypasja GULASZ Z PODUDZI Z INDYKA Z SELEREM NACIOWYM
Jedna porcja około 290 kcal!
Składniki na 3 porcje, ...