Więcej zszywek z tablicy

ciasta

Ciasto jabłkowa delicja
Ciasto kawowy puszek
ciasteczka bananowe z masłe...
panna cotta waniliowa
Kostka „czarny las” – Świat...
Biszkopt: – 5 średnich jaj ...
Składniki na formę o wymiar...
Meksykańskie ciasto czekola...
Niskowęglowodanowe ciasto m...
Tarta z budyniem, bezą i po...
Łatwy Mega Sernik Jagodowy....
tort marchewkowy
Lody katalońskie - Najlepsz...
Euro deser
Ciasto truskawkowe z rosą
Ciasto Kora Orzechowa
Pyszne ciasto truskawkowe b...
Pyszne ciasto marchewkowe
Tarta panna cotta z malinami
cheesecake
Ciasto Prasnalowe
Półfrancuskie ciasto z trus...
Cytrynowe "brownie&quo...
Ciasto z rabarbarem
tort serowy z truskawkową f...
Różana panna cotta

Więcej zszywek ze źródła

2.bp.blogspot.com

Biszkopt:
– 5 średnich jaj
... CIASTECZKA CRANBERRY NOEL
2... Siostro, boję się!

To one ... 01: R.Brett - Kochaj. 50 le... BIŻUTERIA SUTASZ FACEBOOK: ... BIŻUTERIA SUTASZ FACEBOOK: ... Ciapy kocyk dla dziecka Czapka

Biszkopt: – 5 średnich jaj – 1/2 szkl.

cukru – 3/4 szkl. mąki tortowej – 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia – 3 płaskie łyżki kakao – 2 łyżki oleju – 2 łyżki mleka (temp. pokojowa) Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier i ubijać, aż się rozpuści, po czym dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać. Następnie wlać olej i mleko, krótko zmiksować. Na koniec stopniowo przesiewać do masy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie mieszając łyżką. Ciasto wyłożyć do tortownicy (26 cm średnicy) wyścielonej pergaminem tylko na spodzie. Piec w temperaturze 180 st.C przez około 30 minut. Upieczony biszkopt pozostawić w formie na 10 minut, po czym „objechać” nożem naokoło, wyjąć na kratkę kuchenną, zdjąć papier i pozostawić biszkopt do całkowitego wystygnięcia. Masa: – 500 ml śmietany kremówki (30-36%) – 4 łyżki cukru pudru – 50 g cukru waniliowego – 250 g serka mascarpone – 2 łyżeczki żelatyny Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodając cukier puder i cukier waniliowy mniej więcej w połowie ubijania. Serek mascarpone zmiksować, aby zrobił się bardziej kremowy, po czym dodać do niego ubitą śmietankę i delikatnie wymieszać. Żelatynę zalać niewielką ilością przegotowanej wody (może być zimna lub ciepła) w kubku lub małej miseczce. Wstawić do gorącej wody i mieszać, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Wyjąć z wody, dodać 1 łyżkę masy śmietankowej, wymieszać, a następnie dodać do pozostałej masy i jak najszybciej wszystko razem połączyć (w zimnej masie żelatyna dosyć szybko tężeje). Polewa: – 200 g czekolady (dałam po 100 g gorzkiej i mlecznej) – 50 g masła – 3 łyżki mleka – 1 łyżeczka oleju Czekoladę połamać na kawałki i wraz z pozostałymi składnikami umieścić w małym garnuszku. Z kolei garnuszek postawić na większym garnku z gorącą wodą tak, żeby nie dotykał do wody. Poczekać, aż składniki się rozpuszczą, dokładnie wymieszać i trochę przestudzić. Biszkopt przekroić na dwa placki. Dolny placek posmarować połową masy, wyrównać i polać polewą czekoladową (tylko tyle, żeby utworzyła się cienka warstwa). Następnie wstawić do zamrażalnika na kilka minut. Gdy polewa dobrze zastygnie, wyjąć, posmarować pozostałą masą i przykryć drugim plackiem. Całość oblać pozostałą polewą czekoladową i wstawić do lodówki (na całą noc lub dłużej). Ciasto najlepiej kroić nożem maczanym w gorącej wodzie.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY