Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

Rwany chlebek czosnkowy z m...
wiosna
Czekoladowy mus z Baileys

...
bitki z makiem (baletki) Sk...
Bardzo ciekawy pomysł na ci...
LUSTRZANA GLAZURA (POLEWA) ...
swietnie zapakowany prezent
BUŁECZKI Z CZOSNKIEM, ZIOŁA...
dekoracje, kiełbasa, dekoro...
skrytka na papiery świąteczne
,,,
cymbidium,anturium,tulipan,...
Urocza torebeczka
opona, klej i sznurek
Sałatka na krakersach.  180...
Bruksela 22.03.16
wiosna
rośliny cebulowe w szkle
hiacynty
Czekoladowe jajeczka w skor...
Wielkanoc na grobie
w szkle z piórkiem
żółto-niebieska z motylkami
wiosenna kompozycja zrobion...
wiosenny kosz
wianek z prymulką
gosiulka34

gosiulka34 od klaudi_a885

Dodane 15.11 o 21:21
Obserwuj
bitki z makiem (baletki) Składniki na 2 blaszki pojedynczych ciasteczek: 3 jajka, białka i żółtka osobno80 g drobnego cukru do wypieków75 g mąki pszennejmak, do posypaniagęsty dżem lub marmolada, do przełożenia Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać, odłożyć. Białka oddzielić od żółtek. Białka umieścić w misie miksera i ubić na sztywną pianę. Powoli i stopniowo dodawać cukier, łyżka po łyżce (jak przy bezach - nie można wsypać cukru na jeden raz) i ubijać. Do ubitej masy bezowej dodać żółtka, ubić.  Wsypywać powoli przesianą mąkę i delikatnie (naprawdę bardzo delikatnie) wymieszać przy pomocy szpatułki. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z okragłą tylką o szerokości 1 cm i wykładać na blachę (wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia) nieduże krążki, pozostawiając odstępy między ciastkami. Przed samym pieczeniem posypać makiem. Piec w temperaturze 180ºC przez około 10 minut, aż będą lekko złote. Często piekę je na macie teflonowej, której nie trzeba niczym smarować, ciastka idealnie odchodzą po upieczeniu. Wystudzić, przełożyć dżemem. Ważne: białka niedokładnie ubite lub mało delikatnie wymieszana masa jajeczna z mąką zaowocuje płaskimi i rozlewającymi się na blaszce ciasteczkami (zniszczą się pęcherzyki powietrza); płaskie będą również, jeśli blacha z ciastkami będzie czekać na upieczenie pierwszej, należy piec obie na jeden raz (z termoobiegiem). Smacznego :-).

bitki z makiem (baletki) Składniki na 2 blaszki pojedynczych

ciasteczek: 3 jajka, białka i żółtka osobno80 g drobnego cukru do wypieków75 g mąki pszennejmak, do posypaniagęsty dżem lub marmolada, do przełożenia Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać, odłożyć. Białka oddzielić od żółtek. Białka umieścić w misie miksera i ubić na sztywną pianę. Powoli i stopniowo dodawać cukier, łyżka po łyżce (jak przy bezach - nie można wsypać cukru na jeden raz) i ubijać. Do ubitej masy bezowej dodać żółtka, ubić.  Wsypywać powoli przesianą mąkę i delikatnie (naprawdę bardzo delikatnie) wymieszać przy pomocy szpatułki. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z okragłą tylką o szerokości 1 cm i wykładać na blachę (wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia) nieduże krążki, pozostawiając odstępy między ciastkami. Przed samym pieczeniem posypać makiem. Piec w temperaturze 180ºC przez około 10 minut, aż będą lekko złote. Często piekę je na macie teflonowej, której nie trzeba niczym smarować, ciastka idealnie odchodzą po upieczeniu. Wystudzić, przełożyć dżemem. Ważne: białka niedokładnie ubite lub mało delikatnie wymieszana masa jajeczna z mąką zaowocuje płaskimi i rozlewającymi się na blaszce ciasteczkami (zniszczą się pęcherzyki powietrza); płaskie będą również, jeśli blacha z ciastkami będzie czekać na upieczenie pierwszej, należy piec obie na jeden raz (z termoobiegiem). Smacznego :-).

Zszywka przypięta także na tablicach:
Ciasta, desery, słodkości Przepisy ❤ jedzenie Słodkości & Wytrawne +40 innych
Zgłoś naruszenie

klaudi_a885

tutaj macie linka >> www.mojewypieki.com/przepis/bitki-z-makiem-baletki

 |  6.11 o 14:01  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: