Więcej zszywek z tablicy

Jedzonko

Chaczapuri Adżarskie. Bardz...
Bułeczki jogurtowe 45 dkg m...
Zupa tajska z makaronem ryż...
Krokiety z kalafiora i czos...
Kremowa salatka z brokulami...
Sałatka warstwowa z brokułe...
pasztet z kurczaka Składnik...
Wielkanocne jajka w szynce ...
Krokiety ziemniaczane z ser...
chipsy serowo-czosnkowe z t...
Tortille-przekąska idealna ...
Karkówka duszona w kapuście...
Przepis na makaron z krewet...
Sałatka z kaszą bulgur i ku...
Szynka pieczona w niskiej t...
Zapiekane bułki z farszem
Makaron z Wloska kielbasa -...
Karkówka w sosie mascarpone
Roladki z karkówki z wędzon...
Pieczarki zapiekane w balsa...
Nalewka kawowa: Składniki 0...
TARTA Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI ...
Szakszuka
Wołowina duszona z grzybami...
Zupa brokułowa Składniki 4 ...
Ta marynowana cytryna przei...
robin9

robin9 od bettypasja

Dodane 9.01 o 17:28
Obserwuj
Bułeczki jogurtowe 45 dkg mąki pszennej typ 550+ mąka do posypania 15 gram drożdży świeżych 200 ml jogurtu naturalnego 100 ml wody ciepłej nie gorącej 1 łyżka miodu płynnego, 2 łyżki oleju łyżeczka soli 1 jajko Wszystkie składniki mieszamy razem i zagniatamy aż ciasto będzie elastyczne. Wkładamy ciasto do miski przykrywamy ściereczką na 30 minut. Po 30 minutach wyjmujemy ciasto na blat posmarowany olejem i ponownie wyrabiamy (ręce też posmarować olejem) . Formujemy wałek o długości 50 cm i obsypujemy obficie mąką. Ostrym nożem dzielimy na 10 części.Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach i przykrywamy ściereczką na 30 minut. Uwaga sporo rosną.Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni grzałka góra dół. Na najniższym poziomie wstawiamy naczynie żaroodporne napełnione 1 szkl. wody bułeczki będą rumiane i chrupiące. Pieczemy od 12- 15 minut temp 200 stopni. Smacznego

Bułeczki jogurtowe 45 dkg mąki pszennej typ 550+

mąka do posypania 15 gram drożdży świeżych 200 ml jogurtu naturalnego 100 ml wody ciepłej nie gorącej 1 łyżka miodu płynnego, 2 łyżki oleju łyżeczka soli 1 jajko Wszystkie składniki mieszamy razem i zagniatamy aż ciasto będzie elastyczne. Wkładamy ciasto do miski przykrywamy ściereczką na 30 minut. Po 30 minutach wyjmujemy ciasto na blat posmarowany olejem i ponownie wyrabiamy (ręce też posmarować olejem) . Formujemy wałek o długości 50 cm i obsypujemy obficie mąką. Ostrym nożem dzielimy na 10 części.Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach i przykrywamy ściereczką na 30 minut. Uwaga sporo rosną.Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni grzałka góra dół. Na najniższym poziomie wstawiamy naczynie żaroodporne napełnione 1 szkl. wody bułeczki będą rumiane i chrupiące. Pieczemy od 12- 15 minut temp 200 stopni. Smacznego

Zszywka przypięta także na tablicach:

Coś na ząb

Om nom nom

jedzonko

ciasta

+85 innych
Zgłoś naruszenie

misti102

hmm, a to jajko nie sprawi, że są twardsze?? nigdy nie robiłam z jajkiem, ale może czas sprobować, bo jeśli to jest to co na zdjęciu, to faktycznie wyglądają obłędnie !

 |  1 11.01 o 10:56  

edytapszeh

Wow

 |  9.01 o 18:38  

Misieczka

wyglądają pysznie

 |  9.01 o 5:57  

Misieczka

naczynie żaroodporne przykryć pokrywką czy zostawić bez pokrywki?

 |  1 9.01 o 5:56   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: