Więcej zszywek z tablicy

MOJE WYPIEKI

Rolada  kakaowa
Ciasto

5- ...
Ciasto   orzechowe  z   bit...
Cytrynowe ciasto Kropka .

...
MURZYNEK Z KULKAMI SEROWO-K...
Popapraniec  
Ciasto 
1 szk...
Wiśnia  z  piernikiem .
Pie...
Ciasto  kokosowe  z  borówk...
Proste  ciasto .
Mannowiec ...
Tort śmietankowy .
Różany  ...
Kakaowo-waniliowe z malinam...
Drożdżówka   sypana
Chałwowiec 
Czekoladowy bis...
Dzień   Dobry  ,  dzisiaj  ...
Ciasto Pod bezową chmurką ....
Ciasto   jogurtowe  z  boró...
Puszyste z truskawkami
Malinowa " Bella Piank...
Kakaowo -waniliowe z owocami
Ciasto z bezą prince polo i...
Proste   ciasto  z  kuleczk...
Słodki Uśmiech
Biszkopt 
6-...
Na Majówkę . 

Ciasto 
7- j...
Makowiec
Babka drożdżowa 

1/2 kg mą...
Babka , cytrynowy puszek . ...
Szyszki
renb

renb

Dodane 8.11 o 17:41
Obserwuj
Ciasto   orzechowe  z   bitą   śmietaną 
Blaszka   24/32 
CIASTO

-6 jajek
-3/4 szklanki cukru
-3/4 szklanki mąki
-2 łyżeczki proszku do pieczenia
-1 szklanka zmielonych drobno orzechów włoskich
-1 budyń śmietankowy 40g
Białka oddzielamy od żółtek,ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka,cukier,i delikatnie miksujemy.
Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia ,proszek budyniowy oraz orzechy.
Delikatnie miksujemy.
Ciasto wlewamy do wyłożonej papierem dopieczenia formy.
Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Studzimy, przecinamy na dwa blaty.
Dodatkowo 
600  ml.śmietany  kremówki  {  u  mnie   36%   }
6 -7   łyżek   cukru .
7  -  łyżeczek   żelatyny  rozpuszczonej   w  niewielkiej  ilości   wrzątku .
Śmietanę   ubić   z cukrem  na  sztywno  ,dodać  lekko  przestudzoną  żelatynę  {   nie  zimną  }  dokładnie   wymieszać  mikserem  i  szybko   wyłożyć  na  blat   ciasta  ,  przykryć   drugim   blatem  ,  docisnąć . 
Wstawić do  lodówki  ,  dekorować   według uznania .

Ciasto orzechowe z bitą śmietaną

Blaszka 24/32
CIASTO

-6 jajek
-3/4 szklanki cukru
-3/4 szklanki mąki
-2 łyżeczki proszku do pieczenia
-1 szklanka zmielonych drobno orzechów włoskich
-1 budyń śmietankowy 40g
Białka oddzielamy od żółtek,ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka,cukier,i delikatnie miksujemy.
Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia ,proszek budyniowy oraz orzechy.
Delikatnie miksujemy.
Ciasto wlewamy do wyłożonej papierem dopieczenia formy.
Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Studzimy, przecinamy na dwa blaty.
Dodatkowo
600 ml.śmietany kremówki { u mnie 36% }
6 -7 łyżek cukru .
7 - łyżeczek żelatyny rozpuszczonej w niewielkiej ilości wrzątku .
Śmietanę ubić z cukrem na sztywno ,dodać lekko przestudzoną żelatynę { nie zimną } dokładnie wymieszać mikserem i szybko wyłożyć na blat ciasta , przykryć drugim blatem , docisnąć .
Wstawić do lodówki , dekorować według uznania .

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY