Więcej zszywek ze źródła

kuchnia.nysa.pl

CZEKOLADOWA ROZKOSZ. ciasto z wisniami i czekolada ciasto z gruszkami i śliwkami nalesniki amerykanskie Spaghetti z brokułem Espresso affogato with Baileys Bigos staropolski Słoik wycieczkowy dżem z suszonych fig
ewela99

ewela99 od annapitera

Dodane 21.06 o 15:09 z

kuchnia.nysa.pl

Obserwuj

Czekoladowe Mumie czyli słodko-straszne babeczki na

Halloween - klik

Na początek pieczemy ulubione czekoladowe babeczki np. któreś z poniższych przepisów:
Kakaowe babeczki z kawałkami Oreo
Brownie cupcakes
Brownie cupcakes z powidłami
Brownie cupcakes z malinami

Następnie po wystudzeniu babeczek, zabieramy się za ich ozdabianie.

Potrzebujemy do tego:
lukru plastycznego w kolorze białym
odrobinę lukru plastycznego w kolorze czarnym lub czarny pisak cukrowy
polewę czekoladową (opcjonalnie ponieważ lukier powinien się trzymać również bez niej :) Jednak z polewą jest jeszcze smacznej :)

Składniki na polewę czekoladową:
100 g mlecznej czekolady
50 ml kremówki

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie do rozpuszczonej czekolady dodajemy kremówkę i mieszamy do uzyskania jednolitej polewy. Odstawiamy czekoladę na chwilę do przestygnięcia.

Ozdabianie
Lukier plastyczny rozwałkowujemy dość cienko i wycinamy z niego wąski krótkie paski.
Każdą babeczkę zanurzamy od góry w polewie czekoladowej i odstawiamy na chwilkę aby czekolada lekko stężała. Następnie "naklejamy" na babeczkach paski z lukru tak aby powstała nam głowa mumii, pamiętając żeby zostawić po środku wolne miejsce na oczy.
Oczy robimy również z lukru plastycznego i przyklejamy w pozostawione miejsce.
Nic prostszego! :)

Strasznie smacznych babeczek kochani! :)

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY