Rock_girl1

Rock_girl1 od biedroneczka1993

Dodane 18.06 o 18:15
Obserwuj
KAKAOWE BROWNIE Mocno czekoladowe ciasto idealne na jesienną chandrę! :) Składniki: 120 g masła pół szklanki kakao 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 2 duże lub 3 małe jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2/3 szklanki mąki pszennej szczypta soli pół szklanki posiekanych orzechów pekan lub włoskich lub chocolate chips/posiekanej czekolady Uwaga: szklanka ma pojemność 250 ml. Kakao do wypieków to zawsze ciemne, naturalne kakao. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło roztopić w garnuszku, przestudzić. Przelać do naczynia i wymieszać z kakao przy pomocy rózgi kuchennej. Dodać cukier, wanilię i wymieszać. Dodać lekko roztrzepane jajka (nie ubijamy!) i wymieszać do połączenia. Do mieszaniny przesiać mąkę, sól i wymieszać tylko do połączenia się składników. Dodać posiekane orzechy lub czekoladę i wymieszać. Formę o wymiarach 28 x 18 cm (lub trochę mniejszą) wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć masę brownie, wyrównać. Piec w temperaturze 160ºC bez termoobiegu przez około 20 - 22 minut. Można sprawdzić patyczkiem - nie powinno być na nim śladów surowego ciasta, ale nie piec zbyt długo by nie wysuszyć brownie. Wyjąć, wystudzić.

KAKAOWE BROWNIE Mocno czekoladowe ciasto idealne na

jesienną chandrę! :) Składniki: 120 g masła pół szklanki kakao 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 2 duże lub 3 małe jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2/3 szklanki mąki pszennej szczypta soli pół szklanki posiekanych orzechów pekan lub włoskich lub chocolate chips/posiekanej czekolady Uwaga: szklanka ma pojemność 250 ml. Kakao do wypieków to zawsze ciemne, naturalne kakao. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło roztopić w garnuszku, przestudzić. Przelać do naczynia i wymieszać z kakao przy pomocy rózgi kuchennej. Dodać cukier, wanilię i wymieszać. Dodać lekko roztrzepane jajka (nie ubijamy!) i wymieszać do połączenia. Do mieszaniny przesiać mąkę, sól i wymieszać tylko do połączenia się składników. Dodać posiekane orzechy lub czekoladę i wymieszać. Formę o wymiarach 28 x 18 cm (lub trochę mniejszą) wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć masę brownie, wyrównać. Piec w temperaturze 160ºC bez termoobiegu przez około 20 - 22 minut. Można sprawdzić patyczkiem - nie powinno być na nim śladów surowego ciasta, ale nie piec zbyt długo by nie wysuszyć brownie. Wyjąć, wystudzić.

Zszywka przypięta także na tablicach:
jedzonko Danie na słodko pychotki :*** Jedzonko +7 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: