Kinder Country bez pieczenia♥♥♥ SPRÓBUJ, NIE
POŻAŁUJESZ :) Składniki... 350 ml śmietanki słodkiej 30%, 250 g serka mascarpone, 250 g herbatników, 2 białe czekolady 2 mleczne czekolady, 3 szklanki płatków Nestle Kangus + garść na wierzch... Przygotowanie: Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej,ostudzić. 200 ml śmietany ubić na sztywno , dodać serek mascarpone, zmiksować na wolnych obrotach dolewając powoli ostudzoną białą czekoladę. Wsypać Kangusy (3 szklanki) i wymieszać łyżką. W kąpieli wodnej roztopić czekolady mleczne, ostudzić. Resztę śmietany (150ml) ubić na sztywno, dodać do ostudzonej mlecznej czekolady i wymieszać , aż składniki się połączą. Formę do pieczenia lub tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia , ułożyć herbatniki jeden koło drugiego, wlać jasną masę, wyrównać,ponownie wyłożyć herbatnikami i wylać masę ciemną. Wierzch posypać garścią Kangusów , wstawić do lodówki na ok 2 godziny
Polubili:
Misiek97
Hannah1982
ruda16
karrmag
natalia07061
roznoscidiy
Percello
smilelife
nananat
paululusia1991
oraz 190 innych użytkowników
Użytkownicy także przypinają:
olka509
Ciasto faktycznie pyszne jednak, aby nie było takie słodkie do jasnej masy używam tylko 1 białej czekolady, a do górnego kremu 1 mleczną i 1 gorzką czekoladę.
fiolet742
pyszny , moja rodzina zwariowała na jego punkcie :) na dużą blachę można podwoić produkty a żeby nie było za słodko dodać zamiast 4 czekolada białych 3. Pycha ! :)
kotkotowska
Mega słodkie przez co bardzo zamulające:-(