Czy podróże kształcą?


Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Składniki: Spód: * 160 g he...
Waniliowe ptasie mleczko w ...
Słodkości <3 Raz spróbuj...
Ciasto latte machiato ♥♥♥ W...
Placki po węgiersku ♥♥♥ Naj...
Krakersik ♥♥♥ Pyszny bez pi...
Sałatka warstwowa z brokułe...
Mini tortille♥♥♥ Super pomy...
SERNIK SNICKERS! <3
mus Kinder Bueno <3
<...
SKŁADNIKI:

na trzy całkiem...
Bardzo szybki a jeszcze bar...
Przepyszny kurczak w sosie ...
Składniki: •	3 banany, •	40...
Nalewka czekoladowa <3 P...
LIKIER KUKUŁKA ♥♥♥ Dziewczy...
Domowe Malibu&Advocat&a...
Czekoladowy mus z Baileys ♥...
Bardzo szybki a jeszcze bar...
Sernik latte macchiato bez ...
Sernik latte macchiato bez ...
LIKIER Werther's Origi...
Likier Czekoladnica... Idea...
Placki po węgiersku ♥♥♥ Naj...
Kinder Country bez pieczeni...
Sernik latte macchiato bez ...
adusia3009

adusia3009

Dodane 23.11 o 13:16
Obserwuj
Kinder Country bez pieczenia♥♥♥ SPRÓBUJ, NIE POŻAŁUJESZ :) Składniki... 350 ml śmietanki słodkiej 30%, 250 g serka mascarpone, 250 g herbatników, 2 białe czekolady 2 mleczne czekolady, 3 szklanki płatków Nestle Kangus + garść na wierzch... Przygotowanie: Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej,ostudzić. 200 ml śmietany ubić na sztywno , dodać serek mascarpone, zmiksować na wolnych obrotach dolewając powoli ostudzoną białą czekoladę. Wsypać Kangusy (3 szklanki) i wymieszać łyżką. W kąpieli wodnej roztopić czekolady mleczne, ostudzić. Resztę śmietany (150ml) ubić na sztywno, dodać do ostudzonej mlecznej czekolady i wymieszać , aż składniki się połączą. Formę do pieczenia lub tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia , ułożyć herbatniki jeden koło drugiego, wlać jasną masę, wyrównać,ponownie wyłożyć herbatnikami i wylać masę ciemną. Wierzch posypać garścią Kangusów , wstawić do lodówki na ok 2 godziny

Kinder Country bez pieczenia♥♥♥ SPRÓBUJ, NIE

POŻAŁUJESZ :) Składniki... 350 ml śmietanki słodkiej 30%, 250 g serka mascarpone, 250 g herbatników, 2 białe czekolady 2 mleczne czekolady, 3 szklanki płatków Nestle Kangus + garść na wierzch... Przygotowanie: Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej,ostudzić. 200 ml śmietany ubić na sztywno , dodać serek mascarpone, zmiksować na wolnych obrotach dolewając powoli ostudzoną białą czekoladę. Wsypać Kangusy (3 szklanki) i wymieszać łyżką. W kąpieli wodnej roztopić czekolady mleczne, ostudzić. Resztę śmietany (150ml) ubić na sztywno, dodać do ostudzonej mlecznej czekolady i wymieszać , aż składniki się połączą. Formę do pieczenia lub tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia , ułożyć herbatniki jeden koło drugiego, wlać jasną masę, wyrównać,ponownie wyłożyć herbatnikami i wylać masę ciemną. Wierzch posypać garścią Kangusów , wstawić do lodówki na ok 2 godziny

Zgłoś naruszenie

olka509

Ciasto faktycznie pyszne jednak, aby nie było takie słodkie do jasnej masy używam tylko 1 białej czekolady, a do górnego kremu 1 mleczną i 1 gorzką czekoladę.

 |  1.12 o 10:22  

fiolet742

pyszny , moja rodzina zwariowała na jego punkcie :) na dużą blachę można podwoić produkty a żeby nie było za słodko dodać zamiast 4 czekolada białych 3. Pycha ! :)

 |  29.11 o 15:29  

kotkotowska

Mega słodkie przez co bardzo zamulające:-(

 |  29.11 o 9:23  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: