Więcej zszywek z tablicy

Przepisy

Idealne ciasto na pierogi
Bułeczki mleczne
...
...
Pierniki staropolskie
Ciasto orzechowe
Składniki: 
Bochenek włoski...
Pho ga
Sernik japoński
Miso ramen
Yakisoba
Tajskie chrupiące naleśniki
Zupa miso
Sajgonki
Naleśniki ryżowe
Bułeczki scones
Pineapple Upside-Down Mini-...
Ciasto bananowe
...
Kokosowe ptasie "mlecz...
czekoladowe listki
Wegańskie babeczki czekolad...
Taiyaki
Pancakes po japońsku
Domowe kajzerki
Krążki cebulowe (onion ring...
Maruszka77

Maruszka77 od wiki930

Dodane 4.05 o 11:00
Obserwuj
Kokosowe ptasie "mleczko" w wersji jogurtowej


400g jogurtu naturalnego, 
4 łyżki cukru pudru, 
szklaneczka wiórków kokosowych, 
1/3 szklanki gorącej wody, 
3 łyżeczki żelatyny w proszku

Do miski przekładam jogurt i mieszam go aby rozluźnić masę. Przesiewam do tego cukier puder, mieszam dokładnie, kosztuję, jeżeli nadal jest dla Was za mało słodkie to dodawajcie po łyżeczce cukru pudru, aż uzyskacie odpowiedni poziom słodkości. Następnie przesypuję wiórki kokosowe, mieszam dokładnie i odstawiam na bok.Do 1/3 szklanki gorącej, przegotowanej wody przesypuję żelatynę i dokładnie mieszam aż się całkowicie rozpuści, odstawiam do ostygnięcia. Jak żelatyna jest już chłodna to przelewam ją do masy jogurtowej, stale ją mieszając. Przygotowuję naczynie, w którym będę chłodzić masę w lodówce, wykładam je najlepiej dwiema warstwami foli aluminiowej, dzięki temu łatwo wyjmiemy masę. Przelewam wszystko do formy, rozsmarowuję równo, od wierzchu przykrywam folią, żeby nie przeszło zapachami z lodówki i wstawiam do lodówki najlepiej na całą noc. Następnego dnia wyjmuję formę z lodówki, delikatnie wyjmuję folię aluminiową z masą, delikatnie odrywam ją od brzegów masy. Przygotowuję w dzbanku bardzo ciepłą wodę, w której będę moczyć nóż po każdym cięciu, dzięki temu wyjdą równe krawędzie. Odkrawam nierówne krawędzie a resztę kroję w kostkę ok 2x2cm. Przekładam na talerz i podaję, w razie co przechowuję w lodówce.

Kokosowe ptasie "mleczko" w wersji jogurtowej



400g jogurtu naturalnego,
4 łyżki cukru pudru,
szklaneczka wiórków kokosowych,
1/3 szklanki gorącej wody,
3 łyżeczki żelatyny w proszku

Do miski przekładam jogurt i mieszam go aby rozluźnić masę. Przesiewam do tego cukier puder, mieszam dokładnie, kosztuję, jeżeli nadal jest dla Was za mało słodkie to dodawajcie po łyżeczce cukru pudru, aż uzyskacie odpowiedni poziom słodkości. Następnie przesypuję wiórki kokosowe, mieszam dokładnie i odstawiam na bok.Do 1/3 szklanki gorącej, przegotowanej wody przesypuję żelatynę i dokładnie mieszam aż się całkowicie rozpuści, odstawiam do ostygnięcia. Jak żelatyna jest już chłodna to przelewam ją do masy jogurtowej, stale ją mieszając. Przygotowuję naczynie, w którym będę chłodzić masę w lodówce, wykładam je najlepiej dwiema warstwami foli aluminiowej, dzięki temu łatwo wyjmiemy masę. Przelewam wszystko do formy, rozsmarowuję równo, od wierzchu przykrywam folią, żeby nie przeszło zapachami z lodówki i wstawiam do lodówki najlepiej na całą noc. Następnego dnia wyjmuję formę z lodówki, delikatnie wyjmuję folię aluminiową z masą, delikatnie odrywam ją od brzegów masy. Przygotowuję w dzbanku bardzo ciepłą wodę, w której będę moczyć nóż po każdym cięciu, dzięki temu wyjdą równe krawędzie. Odkrawam nierówne krawędzie a resztę kroję w kostkę ok 2x2cm. Przekładam na talerz i podaję, w razie co przechowuję w lodówce.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Przepisy Ulubione Food Pyszności +229 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

00rozalia00

Jak dla mnie średnie. Myślałam, że będzie smaczniejsze ;/

 |  8.06 o 23:51  

asia190

zrobiłam średnio mi smakowało...

 |  17.05 o 19:38  

blu333

nie smakowalo mi :(

 |  9.05 o 17:30   Pokaż odpowiedzi

asia190

jaki jogurt naturalny gęsty rzadki?

 |  9.05 o 12:13   Pokaż odpowiedzi

Hellas26

Polecam smaczne

 |  8.05 o 22:30  

Karolina_W_Adidasach

;) zrobiłam i ja - niebo w buzi :)

 |  8.05 o 8:19  

jwronkaaa

Wypróbuję na pewno :)

2  |  4.05 o 15:51   Pokaż odpowiedzi

locust

o, proste i wyglada smacznie :) trzeba spróbować

 |  3.05 o 12:13  

rysunki1

wyszło pyszne :) polecam

 |  3.05 o 11:53  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY