Więcej zszywek z tablicy

Desery

Sorbet malinowy

Składniki ...
Mleczna kanapka 

biszkopt:...
Składniki( na 4 poracje):

...
Piankowy deser z galaretki
...
Granita miętowa

300 ml moc...
Jabłkowe galaretki w cukrze...
milkshake czekoladowo-wiśni...
kakaowe babeczki z kremem o...
milkshake z melonem i marsh...
babeczki kokosowe
ciasto (o...
deser kawowy
spód:
1 łyżka ...
mus z mango z bratkami
skła...
lody miętowe bez maszynki
s...
lody jagodowe
składniki:
30...
Cookies and cream pudding –...
Deser bananowy
Na 3 porcje ...
I warstwa:
8 ciasteczek Ore...
Brownie parfait
Na 4 słoicz...
Lody brzoskwiniowe z miodem...
Lody Pina Colada
Na ok. 0,6...
Smoothie brzoskwiniowe
Na d...
Shake cookies and cream (z ...
Shake Snickers

Kto lubi Sn...
Shake z masłem orzechowym i...
Lody melonowe
Składniki: 
1...
Lody Kinder bueno
Składniki...

Więcej zszywek ze źródła

www.cukrowawrozka.pl

Sernik strawberry milkshake Sernik z malinowym puree Tarta gruszkowa z kremem Milk crumb cupcakes Cookies and cream pudding -... Krem Rafaello Sernik Blueberry Milkshake Ciasteczka owsiankowe Babeczki z mleczną kruszonką
Canis

Canis

Dodane 28.08 o 14:43 z

www.cukrowawrozka.pl

Obserwuj

Lody Pina Colada

Na ok. 0,6 l lodów:
350 ml śmietanki kremówki 30 lub 36%
150 ml mleczka kokosowego (z puszki)
3/4 szklanki puree z ananasa (użyłam ananasa z syropu)
1/2 szklanki cukru pudru
60 ml Malibu
łyżeczka soku z cytryny
kilka łyżek wiórków kokosowych do przybrania
ananas do przybrania
Zaczynamy od przygotowania puree z ananasa – wystarczy pokroić go w kostkę i zblendować. Do puree dodajemy cukier puder, sok z cytryny, Malibu i mleko kokosowe. Mieszamy wszystko dokładnie.

Do masy dodajemy śmietankę i ubijamy trzepaczką. Krótko, tylko do momentu, kiedy masa będzie lekko puszysta. Przelewamy ją do pojemnika i wstawiamy do zamrażarki.

Po ok. godzinie masę jeszcze raz mieszamy trzepaczką i ponownie wkładamy do zamrażarki. Powtarzamy tę czynność jeszcze 2 razy i zostawiamy lody do całkowitego zamrożenia.

Wyjmujemy je na ok. 5-10 min przed podaniem i w tym czasie prażymy na suchej patelni wiórki kokosowe, do momentu zezłocenia. Posypujemy nimi lody. Możemy dodatkowo udekorować je kawałkami ananasa, świeżego lub z puszki.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
aneczka71

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY