Więcej zszywek z tablicy

Deserki

RYŻ ZAPIEKANY Z JABŁKAMI I ...
ciasto Jamajka
Ciasto popapraniec
PYCHA!!!
Owsianka z bananem i wiórka...
Zdrowy pyszny LEKKI owocowy...
Naleśniki z ciasta biszkopt...
Mus dwie czekolady

Przepis...
...
Banan + kawa = coś pysznego ;)
Koktajl kawowo - bananowy (...
Dietetyczny koktajl big tri...
lekkie, pożywne koktajle na...
Koktajl jagodowo - malinowy...
Błyskawiczny pudding ryżowy
koktajl z banana, mango, ml...
Naleśniki z mascarpone obla...
PIANKOWA KREMOWA OWSIANKA B...
Krem z nutelli
Prażone płatki owsiane z se...
KOKTAJL 
-1 banan
– 1 duża ...
ZAPACHNIAŁO LATEM: TRUSKAWK...
Krem Kinder Bueno

Przepis ...
szybki deser z borówkami :))
Brzoskwiniowe placki owsian...
Gofry piernikowe
Paauliska

Paauliska od nitka2016

Dodane 27.01 o 18:51
Obserwuj
Naleśniki z mascarpone oblane musem truskawkowym

SKŁADNIKI:

250 g mąki
50 ml mleka
300 ml wody gazowanej
2 łyżki cukru
1 jajko
szczypta soli
olej do smażenia
2 serki mascarpone
4 łyżki cukru pudru
MUS:
100 g truskawek
2 łyżki cukru pudru

PRZYGOTOWANIE:

Z podanych składników przygotowujemy słodkie ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanej odrobinie oleju na patelni smażymy cieniutkie naleśniki. W miseczce dokładnie mieszamy serek mascarpone z cukrem pudrem, na puszystą masę. Truskawki świeże lub mrożone wkładamy do wyższej szklanki. Wsypujemy do nich cukier puder i za pomocą blendera rozdrabniamy na gładki, puszysty mus. Usmażone i jeszcze ciepłe naleśniki smarujemy serkiem i składam w ulubiony kształt. Wierzch naleśników polewamy słodkim musem truskawkowym. Tak przygotowane naleśniki podajemy na ciepło.

Naleśniki z mascarpone oblane musem truskawkowym


SKŁADNIKI:

250 g mąki
50 ml mleka
300 ml wody gazowanej
2 łyżki cukru
1 jajko
szczypta soli
olej do smażenia
2 serki mascarpone
4 łyżki cukru pudru
MUS:
100 g truskawek
2 łyżki cukru pudru

PRZYGOTOWANIE:

Z podanych składników przygotowujemy słodkie ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanej odrobinie oleju na patelni smażymy cieniutkie naleśniki. W miseczce dokładnie mieszamy serek mascarpone z cukrem pudrem, na puszystą masę. Truskawki świeże lub mrożone wkładamy do wyższej szklanki. Wsypujemy do nich cukier puder i za pomocą blendera rozdrabniamy na gładki, puszysty mus. Usmażone i jeszcze ciepłe naleśniki smarujemy serkiem i składam w ulubiony kształt. Wierzch naleśników polewamy słodkim musem truskawkowym. Tak przygotowane naleśniki podajemy na ciepło.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY