kwiatka_platka

kwiatka_platka

Dodane 23.04 o 11:12
Obserwuj
Panierowany kalafior.
Składniki:
Kalafior - 1 szt.
Mąka - 3/4 szkl.
Jajka - 2 szt.
Bułka tarta - 3/4 szkl.
Sól - do smaku
Olej - do smażenia

Przygotowanie:
Kalafiora w całości gotujemy w osolonym wrzątku, pamiętając by nie był zbyt miękki, bo rozpadnie się nam przy panierowaniu. Po ugotowaniu wyciągamy go z wody i studzimy. Następnie dzielimy na mniejsze części.
Na jeden talerz wysypujemy mąkę, na drugi dajemy rozkłócone jajka, a na trzeci bułkę tartą. Panierujemy maczając różyczki kalafiora w mące, jajku, potem obtaczając w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Panierowany kalafior.


Składniki:
Kalafior - 1 szt.
Mąka - 3/4 szkl.
Jajka - 2 szt.
Bułka tarta - 3/4 szkl.
Sól - do smaku
Olej - do smażenia

Przygotowanie:
Kalafiora w całości gotujemy w osolonym wrzątku, pamiętając by nie był zbyt miękki, bo rozpadnie się nam przy panierowaniu. Po ugotowaniu wyciągamy go z wody i studzimy. Następnie dzielimy na mniejsze części.
Na jeden talerz wysypujemy mąkę, na drugi dajemy rozkłócone jajka, a na trzeci bułkę tartą. Panierujemy maczając różyczki kalafiora w mące, jajku, potem obtaczając w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Zszywka przypięta także na tablicach:
dodatki do obiadu PySzNe :))) pyszota :D gotowanie
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: