Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

...
Zapiekana owsianka
Przepyszny deser dla wielbi...
Banoffee
Faszerowana pierś INACZEJ.....
Już wiem co zrobić gdy zost...
przekaska imprezowa
....
Kurczak z mozzarellą po mojemu
zapiekanka z cukinią
Pieczone pierogi ze szpinakiem
Krokiety ziemniaczane z bro...
Placki ryżowe

    2 szklan...
Składniki:

500 g piersi z ...
Rewelacyjne ciasto lub tort...
SKŁADNIKI na 4 porcje:
1 sa...
Pyszny zdrowy OBIAD!!! Bądź...
Skład:
3 filety z kurczaka
...
Tarta szpinakowa na pieczon...
PIERŚ Z KURCZAKA W CIEŚCIE ...
Pierś z warzywami i serem w...
NATALA5214

NATALA5214 od amilo36d

Dodane 1.07 o 14:08
Obserwuj
Pierś z warzywami i serem w cieście francuskim
Składniki:

    op.ciasta francuskiego z Biedronki
    mrożony lub świeży brokuł
    mrożony lub świeży kalafior
    lub mieszanka warzyw mrożonych brokuł,marchewka,kalafior
    ok 500 g piersi z kurczaka
    20 dkg sera żółtego
    jajko
    zioła,przyprawy

Opis przygotowania:

Pierś kurczaka myję i kroję w większą kostkę, wrzucam na patelnię i smażę na maśle klarowanym (lub oleju) z ulubionymi przyprawami. Warzywa gotuję na parze (lub po prostu w garnku) al dente, ser trę na dużych oczkach. Rozwijam ciasto francuskie na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i na środku układam wcześniej przygotowaną pierś, warzywa, posypuję serem. Boki ciasta franc. kroję w paseczki i całość zwijam w warkocza. Smaruję jajkiem, posypuję ziołami prowansalskimi i wkładam do nagrzanego piekarnika 180-200*C na ok 12-15 min. Smacznego

Pierś z warzywami i serem w cieście francuskim

Składniki:

op.ciasta francuskiego z Biedronki
mrożony lub świeży brokuł
mrożony lub świeży kalafior
lub mieszanka warzyw mrożonych brokuł,marchewka,kalafior
ok 500 g piersi z kurczaka
20 dkg sera żółtego
jajko
zioła,przyprawy

Opis przygotowania:

Pierś kurczaka myję i kroję w większą kostkę, wrzucam na patelnię i smażę na maśle klarowanym (lub oleju) z ulubionymi przyprawami. Warzywa gotuję na parze (lub po prostu w garnku) al dente, ser trę na dużych oczkach. Rozwijam ciasto francuskie na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i na środku układam wcześniej przygotowaną pierś, warzywa, posypuję serem. Boki ciasta franc. kroję w paseczki i całość zwijam w warkocza. Smaruję jajkiem, posypuję ziołami prowansalskimi i wkładam do nagrzanego piekarnika 180-200*C na ok 12-15 min. Smacznego

Zszywka przypięta także na tablicach:
kuchnia Mój styl Pomysły Pomysły +889 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

asia_

Bardzo dobre, ja podałam z ryżem

 |  21.12 o 16:43  

kamcia3007

Robilam. Przepyszne :)

 |  24.11 o 22:52  

wiolaa0203

Muszę zrobić;) apetycznie wygląda i coś na moje kubki smakowe :p

 |  12.08 o 19:53  

NATALA5214

Robiłam, warzywa ułożyłam na jednym cieście i przykrywałam je drugim. Wyszło większe i mega pyszne;D

 |  26.05 o 20:04  

psiafanka

wygląda pysznie, właśnie robię :))

 |  3.04 o 19:33  

asia82

sos czosnkowy dajesz do środka czy osobno?jestem na diecie ale się skusze bo wygląda niesamowicie!

 |  10.03 o 14:14  

Sylwiaa_17

coś przepysznego baaaardzo polecam :)

 |  9.03 o 16:07  

PokUsa_33

mój dzisiejszy obiad :D

 |  9.03 o 12:16  

lepcia2334

pyszne, również pyszne z wlasnym sosem czosnkowym

 |  7.03 o 17:37  

wielkopolanin

smacznie wygląda, musze zrobić

 |  6.03 o 23:09  
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: