Więcej zszywek z tablicy

Wielkanoc

naturalne metody barwienia ...
jajeczko
Przepis z: blogzapetytem.pl...
Przepis z: blogzapetytem.pl...
Sos chrzanowy do wielkanocn...
Jajka zapiekane w cieście f...
Pisanka z wiankiem z papier...
Sałatka Wielkanocna z białą...
Zupa chrzanowa 2
Składniki:...
Wielkanocna sałatka.
Składn...
Zupa chrzanowa 1

Przepis n...
Jajka w serowej skorupce.
S...
dekoracja
kwiatka_platka

kwiatka_platka

Dodane 9.04 o 22:29
Obserwuj
Przepis z: blogzapetytem.pl 
Jajka faszerowane.
 Kolorowe jajeczka faszerowane żółtym serem, szczypiorkiem oraz rzodkiewką- pięknie i smacznie zaprezentują się na świątecznym stole, ale oczywiście nie tylko. Doskonale sprawdzą się także jako weekendowe śniadanie czy przystawka na przyjęciu. Są dość łatwe i szybkie w przygotowaniu, a wyglądają bardzo efektownie. 
Składniki : 
6 jajek, 10 dkg żółtego sera, 3 rzodkiewki, pęczek szczypiorku, po ćwiartce papryki: żółtej, czerwonej i pomarańczowej, 2 łyżki majonezu, 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego, sól i pieprz. 
*** Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach a rzodkiewki, szczypiorek i papryki drobno kroimy *** *** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i przecinamy na połówki. Za pomocą łyżeczki wyciągamy żółtka ( nie uszkadzając białek) i przekładamy do miseczki. Żółtka dusimy widelcem, dodajemy majonez, jogurt, starty żółty ser, rzodkiewki i połowę szczypiorku. Dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem *** *** Farsz przekładamy do wcześniej wydrążonych białek. Jajka dekorujemy z wierzchu drobno pokrojonymi papryczkami oraz szczypiorkiem ***

Przepis z: blogzapetytem.pl


Jajka faszerowane.
Kolorowe jajeczka faszerowane żółtym serem, szczypiorkiem oraz rzodkiewką- pięknie i smacznie zaprezentują się na świątecznym stole, ale oczywiście nie tylko. Doskonale sprawdzą się także jako weekendowe śniadanie czy przystawka na przyjęciu. Są dość łatwe i szybkie w przygotowaniu, a wyglądają bardzo efektownie.
Składniki :
6 jajek, 10 dkg żółtego sera, 3 rzodkiewki, pęczek szczypiorku, po ćwiartce papryki: żółtej, czerwonej i pomarańczowej, 2 łyżki majonezu, 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego, sól i pieprz.
*** Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach a rzodkiewki, szczypiorek i papryki drobno kroimy *** *** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i przecinamy na połówki. Za pomocą łyżeczki wyciągamy żółtka ( nie uszkadzając białek) i przekładamy do miseczki. Żółtka dusimy widelcem, dodajemy majonez, jogurt, starty żółty ser, rzodkiewki i połowę szczypiorku. Dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem *** *** Farsz przekładamy do wcześniej wydrążonych białek. Jajka dekorujemy z wierzchu drobno pokrojonymi papryczkami oraz szczypiorkiem ***

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
wilandra1987
ayo102
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY