Więcej zszywek z tablicy

jedzonko

Zapiekanka z zupek chińskic...
Kurczak w sosie czosnkowym ...
Indyk w sosie porowo-koperk...
Żeberka w słoikach / wieprz...
Prawdziwe Tuszonki ! Wieprz...
domowy kebab
Pulpety w sosie musztardowym
Fuczki
chinkali-pierogi-z-miesem
chaczapuri
omomoommm <3
Filet z kurczaka zapiekany ...
Schab po bakońsku 
 SKŁADNI...
Zapiekany schab po cygańsku
POMYSŁ NA OBIAD <3
Kurcz...
zapiekanka z tortellini
Kotleciki mielone zapiekane...
Bułeczki hamburgerowe – ide...
Sałatka z serem, szynka i s...
FILETY Z KURCZAKA PIECZONE ...
Sałatka z łososiem i szpina...
zdrowy deser Monte domowej ...
Zapiekanka makaronowa ze sz...
zakręcone ciasto francuskie...
Schab kresowy, nazywany też...
Meksykański król imprezy, p...
strazaczka

strazaczka od orara

Dodane 11.08 o 21:30
Obserwuj
Schab po bałkańsku z papryką, pomidorami i pieczarkami

Składniki:

    500 g schabu bez kości
    1 czerwona papryka
    250 g pieczarek
    4 pomidory (lub puszka pomidorów bez skórki – posiekanych)
    1 ogórek kiszony
    3 cebule
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka masła
    olej do smazenia
    sól
    pieprz
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki

Schab pokroić w paseczki. Posolić i popieprzyć. Smażyć na patelni na oleju, aż będzie ładnie zarumieniony.

Mięso zdjąć z patelni.

Na patelni rozpuścić masło i smażyć do miękkości pokrojoną w piórka cebulę oraz ząbek czosnku (w całości). Po 5 minutach dodać mięso, pokrojone w słupki pieczarki oraz paprykę (pokrojoną w paseczki).

Po około 10 minutach duszenia, dodać pomidory oraz pokrojonego w kosteczkę ogórka. Dusić jeszcze około 10-15 minut.

Schab po bałkańsku z papryką, pomidorami i pieczarkami


Składniki:

500 g schabu bez kości
1 czerwona papryka
250 g pieczarek
4 pomidory (lub puszka pomidorów bez skórki – posiekanych)
1 ogórek kiszony
3 cebule
1 ząbek czosnku
1 łyżka masła
olej do smazenia
sól
pieprz
1/2 łyżeczki słodkiej papryki

Schab pokroić w paseczki. Posolić i popieprzyć. Smażyć na patelni na oleju, aż będzie ładnie zarumieniony.

Mięso zdjąć z patelni.

Na patelni rozpuścić masło i smażyć do miękkości pokrojoną w piórka cebulę oraz ząbek czosnku (w całości). Po 5 minutach dodać mięso, pokrojone w słupki pieczarki oraz paprykę (pokrojoną w paseczki).

Po około 10 minutach duszenia, dodać pomidory oraz pokrojonego w kosteczkę ogórka. Dusić jeszcze około 10-15 minut.

Polubili: Gabrys95
Zszywka przypięta także na tablicach:
MNIAM Wołowina-Wieprzowina Pyszności <3 Kuchenne inspiracje +180 innych
Zgłoś naruszenie

anita0910

robiłam dzisiaj to danie nawet nawet

 |  21.08 o 15:24  

_nie_grzeczna

uwielbiam to danie mój Mąż również. Tylko ja wprowadziłam zmiany daję 1 cebulę więcej , rozdrabniam na tarce czosnek i dodaję na na koniec jeszcze łyżkę czubatą koncentratu pomidorowego. bardzo smaczne

1  |  1.08 o 7:38  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: