Więcej zszywek z tablicy

Fit

Obiad na Zdrowo: 15 FIT Prz...
Fit Kolacja: TOP 12 Przepis...
Zdrowe Śniadanie: TOP 12 Pr...
Najlepsze przekąski do szko...
Pomidory nadziewane tuńczyk...
Owoce, jogurt grecki, miód ...
Dietetyczne spaghetti
Ostat...
Owsiane placki z serka wiej...
Pełnoziarniste placki kakao...
-20 kg, ale na tym nie końc...
FIT 2 SKŁADNIKOWE PLACUSZKI...
Dietetyczne frytki z selera...
#FOODBOOK Przegląd mojego menu
Od miesiąca jestem na dieci...
FIT PLACUSZKI Z CUKINII I M...
Składniki: kilka ziemniaków...
50 dietetycznych przekąsek ...
Jak zrobić najprostsze domo...
koktajl arbuzowy
DIETETYCZNA SAŁATKA Z BROKU...
Omlet* 3 jajka, 1/4 szklank...
Papryka faszerowana kurczak...
Kotlety z kaszy jaglanej i ...
Przepisy na wszystkie smoot...
Batoniki mocy (bez glutenu ...
szybka fit pizza bez drożdż...
OjTaamOjTaam

OjTaamOjTaam od wiktorita

Dodane 14.05 o 23:18
Obserwuj
Składniki: kilka ziemniaków (najlepsze będą odmiany twarde i żółte) 1 białko jaja sól Przyprawy: papryka w proszku czosnek granulowany tymianek zioła prowansalskie sól ziołowa. Ziemniaki należy obrać i pokroić w słupki lub ćwiartki. Pokrojone ziemniaki myjemy i bardzo dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem (w celu pozbycia się nadmiaru skrobii). W dużej misce lekko ubijamy białko wraz z dużą szczyptą soli. Dodajemy przyprawy. Oczywiście mogą być inne niż te zaproponowane w przepisie. Frytki wrzucamy do białka z przyprawami i dokładnie obtaczamy, aby każdy kawałek oblepił się białkiem. Tak przygotowane frytki rozkładamy na blasze do pieczenia i zapiekamy w 180-190ºC. Czas pieczenia uzależniony jest od rodzaju ziemniaka, grubości frytek i cech piekarnika, dlatego najlepiej piec je „na oko”. Jednak przybliżony czas to ok. 40-50 minut.

Składniki: kilka ziemniaków (najlepsze będą odmiany

twarde i żółte) 1 białko jaja sól Przyprawy: papryka w proszku czosnek granulowany tymianek zioła prowansalskie sól ziołowa. Ziemniaki należy obrać i pokroić w słupki lub ćwiartki. Pokrojone ziemniaki myjemy i bardzo dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem (w celu pozbycia się nadmiaru skrobii). W dużej misce lekko ubijamy białko wraz z dużą szczyptą soli. Dodajemy przyprawy. Oczywiście mogą być inne niż te zaproponowane w przepisie. Frytki wrzucamy do białka z przyprawami i dokładnie obtaczamy, aby każdy kawałek oblepił się białkiem. Tak przygotowane frytki rozkładamy na blasze do pieczenia i zapiekamy w 180-190ºC. Czas pieczenia uzależniony jest od rodzaju ziemniaka, grubości frytek i cech piekarnika, dlatego najlepiej piec je „na oko”. Jednak przybliżony czas to ok. 40-50 minut.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Przepisy dania żarcie food +34 innych
Zgłoś naruszenie

Simircal

Wyszły bardzo dobre. Jako przyprawy dodałam oregano i bazylię.

 |  30.04 o 14:10  

Blair10

ciekawy pomysl ! i one nie są tuczące?

 |  24.04 o 20:04   Pokaż odpowiedzi

maggic

wyszły super, chrupiące i aromatyczne, mniam!

 |  23.04 o 22:45  

Lilieen

fajny przepis :)

 |  14.04 o 16:49  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: