Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

biszkopt
Ciasto Wenus
Sernik mojej mamy tradycja ...
Najlepsze muffinki.Dzis wyp...
W-Z na kwasniej smietanie
...
Piernik z powidłami Anny
...
***
***
***
***
Zośka to dojrzała, intelige...
72 kg VS 58 kg... Tak niewi...
Sałatka z kuskus i pomidorem
Blok czekoladowy
Zostań mistrzem pieczenia! ...
Darmowe próbki dla kobiet w...
xxx
...
Wilgotna babka kakaowa
Skła...
To ciasto jest genialne, sa...
zapamiętać! ;)
***
Dietetyczne muffiny z warzy...
Tarta "Kokosowa Prince...
dbala1234

dbala1234 od MaJe_CzKa222

Dodane 27.09 o 7:00
Obserwuj
To ciasto jest genialne, samo dzieli się na dwie warstwy, a zapach unoszący się przy pieczeniu sprawia, że nie w sposób przejść obojętnie.

Potrzebujesz:

150 g mąki
150 g margaryny
150 g cukru pudru
2 łyżeczki cukru waniliowego
5 jajek
1 cytrynę
600 ml mleka
cukru pudru do posypania

Przygotowanie:
Stop margarynę, a następie wystudź. Rozdziel żółtka od białek. Do żółtek dodaj cukier waniliowy i zmiksuj. Następnie dodaj margarynę i cukier puder. Wymieszaj do uzyskania gładkiej masy. Teraz dodaj mleko. Na koniec ostrożnie wsypuj przesianą mąkę.

Białka ubij na sztywna pianę, dodaj sok z cytryny i można według uznania dodać skórkę z cytryny startą na tarce.

Teraz połącz masy stopniowo dodając białka do żółtek. Przełóż całość do formy (składniki zmieszczą się idealnie w formie 17×27 cm). Pieczemy 45 minut w 160 stopniach.
Po ostygnięciu wstawiamy do lodówki na kilka godzin. W ten sposób ciasto samo rozdzieli się na dwie warstwy.

To ciasto jest genialne, samo dzieli się na dwie warstwy,

a zapach unoszący się przy pieczeniu sprawia, że nie w sposób przejść obojętnie.

Potrzebujesz:

150 g mąki
150 g margaryny
150 g cukru pudru
2 łyżeczki cukru waniliowego
5 jajek
1 cytrynę
600 ml mleka
cukru pudru do posypania

Przygotowanie:
Stop margarynę, a następie wystudź. Rozdziel żółtka od białek. Do żółtek dodaj cukier waniliowy i zmiksuj. Następnie dodaj margarynę i cukier puder. Wymieszaj do uzyskania gładkiej masy. Teraz dodaj mleko. Na koniec ostrożnie wsypuj przesianą mąkę.

Białka ubij na sztywna pianę, dodaj sok z cytryny i można według uznania dodać skórkę z cytryny startą na tarce.

Teraz połącz masy stopniowo dodając białka do żółtek. Przełóż całość do formy (składniki zmieszczą się idealnie w formie 17×27 cm). Pieczemy 45 minut w 160 stopniach.
Po ostygnięciu wstawiamy do lodówki na kilka godzin. W ten sposób ciasto samo rozdzieli się na dwie warstwy.

Zszywka przypięta także na tablicach:
yummy ;p słodkości :) kulinarnie Ulubione +202 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Ice_Marta

Dzisiaj robię, zobaczymy co mi wyjdzie? :-)

 |  10.10 o 20:08  

darunia484

Mi coś nie wyszło:( nie mam dwóch warstw, ale w smaku dobre. macie rację budyniowate

 |  6.10 o 10:00  

Ewelcia90

robiłam wczoraj. całkiem dobre. wygląda jak sernik i trochę tak smakuje

1  |  30.09 o 17:51  

Fashionistka022

Jakoś nie wierzę , że to się rozwarstwi i to jeszcze tak jak na zdjęciu. Ale może spróbuje: )

1  |  28.09 o 17:39   Pokaż odpowiedzi

MaJe_CzKa222

aniqa18, smakowało?

 |  27.09 o 19:31   Pokaż odpowiedzi

aniqa18

Wątpiłam w te 2 warstwy , ale wyszły :) troszkę przypomina nawet sernik .

1  |  27.09 o 19:11  

MaJe_CzKa222

anetaRaCzynSka14, jeszcze nie robiłam , ale możesz spróbować .

 |  27.09 o 9:35  

anetaRaCzYnSka14

Ciekawe czy dobre???

 |  26.09 o 17:39   Pokaż odpowiedzi

MaJe_CzKa222

ani9588, taki " ala sernik" tylko , że bez sera.

 |  24.09 o 21:27  

ani9588

Coś jak sernik ?

 |  24.09 o 19:46  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: