Więcej zszywek z tablicy

Słodkie

Bounty Sweets 

Śmietanka (...
Profiterolki w sosie czekol...
Sernik z morelami - Воздушн...
Wspaniała charlotte z jabłk...
jarecka

jarecka

Dodane 31.10 o 15:59
Obserwuj
Wspaniała charlotte z jabłkami

Charlotte z jabłkami nie należy do świątecznych wypieków, ale jest bardziej odpowiednia do codziennej herbaty rodzinnej.


Mąka pszenna - 110 g
Jabłka - 4 szt.
Jaja kurze - 4 szt.
Skrobia kukurydziana - 65 g
Cukier - 1 łyżka.
dodatkowo
Cukier puder - 1,5 łyżki. 
Masło - 1 łyżka. 

Oddzielić żółtka od białek. Upewnij się, że białka nie wpadają w żółtka, w przeciwnym razie ich ubicie będzie problematyczne. Ubij białka na mocną pianię, dodając porcje cukru.
Dodawaj żółtka do masy białkowej jedno po drugim. Wymieszaj miksturę za pomocą łopatki.

Przesiać mąkę i skrobię przez gęste sito. Do porcji masy jajecznej dodać mieszaninę mąki i skrobi. Ciasto delikatnie wymieszać, aż będzie gładkie.

Przykryj dno formy papierem i tłuszczem masłem. Możesz to zrobić: umieść pod tortownicą pergamin i obrysuj ołówkiem, a następnie wytnij koło nożyczkami i umieścić na dnie formy.Umyj jabłka, pokrój w plasterki i ułóż na dnie formy
Wlać ciasto na jabłka i wygładż.

Umieść formę w piekarniku, podgrzaną do temperatury 180º. Piec charlotte przez 1 godzinę.

Czas pieczenia podawany jest warunkowo i zależy od możliwości kuchenki. Sprawdź gotowość produktu drewnianą wykałaczką, jeśli jest sucha, Charlotte jest gotowa.
Pozostaw ciasto w piekarniku, aż ostygnie całkowicie przy uchylonych drzwiach.
Za pomocą cienkiego, ostrego noża, oddziel szarlotkę od ścian rantu, a następnie przykryj talerzem, odwróć i wybij ciasto na telerz, usuń rant.
Posyp charlotte warstwą cukru pudru.

Wspaniała charlotte z jabłkami


Charlotte z jabłkami nie należy do świątecznych wypieków, ale jest bardziej odpowiednia do codziennej herbaty rodzinnej.


Mąka pszenna - 110 g
Jabłka - 4 szt.
Jaja kurze - 4 szt.
Skrobia kukurydziana - 65 g
Cukier - 1 łyżka.
dodatkowo
Cukier puder - 1,5 łyżki.
Masło - 1 łyżka.

Oddzielić żółtka od białek. Upewnij się, że białka nie wpadają w żółtka, w przeciwnym razie ich ubicie będzie problematyczne. Ubij białka na mocną pianię, dodając porcje cukru.
Dodawaj żółtka do masy białkowej jedno po drugim. Wymieszaj miksturę za pomocą łopatki.

Przesiać mąkę i skrobię przez gęste sito. Do porcji masy jajecznej dodać mieszaninę mąki i skrobi. Ciasto delikatnie wymieszać, aż będzie gładkie.

Przykryj dno formy papierem i tłuszczem masłem. Możesz to zrobić: umieść pod tortownicą pergamin i obrysuj ołówkiem, a następnie wytnij koło nożyczkami i umieścić na dnie formy.Umyj jabłka, pokrój w plasterki i ułóż na dnie formy
Wlać ciasto na jabłka i wygładż.

Umieść formę w piekarniku, podgrzaną do temperatury 180º. Piec charlotte przez 1 godzinę.

Czas pieczenia podawany jest warunkowo i zależy od możliwości kuchenki. Sprawdź gotowość produktu drewnianą wykałaczką, jeśli jest sucha, Charlotte jest gotowa.
Pozostaw ciasto w piekarniku, aż ostygnie całkowicie przy uchylonych drzwiach.
Za pomocą cienkiego, ostrego noża, oddziel szarlotkę od ścian rantu, a następnie przykryj talerzem, odwróć i wybij ciasto na telerz, usuń rant.
Posyp charlotte warstwą cukru pudru.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY