Więcej zszywek z tablicy

Różne..

*.*
....
Najlepsze brownie z kaszy j...
Prezent na narodziny dzieck...
Sosy i Dipy: 15 Pysznych Pr...
Ziemniaki Hasselback "...
Hahaha ;D
Mmm <3 *-*
Hahaha ;D
Kto ogląda?? :)
Chcę ^^
...
Hahaha
...
Wenecja♡
London Eye :)

Więcej zszywek ze źródła

www.kwestiasmaku.com

FRYTKI Z CUKINII SERNIK Z TRUSKAWKAMI I KRUS... KARPATKA Kurczak ze szpinakiem
Filet... Makaron ze szpinakiem

  

... Makaron z kurczakiem i szpi... Makaron z kurczakiem i szpi... ŻEBERKA PO KOREAŃSKU ŁOSOŚ TERIYAKI
myszka695

myszka695

Dodane 17.10 o 23:47 z

www.kwestiasmaku.com

Obserwuj

Ziemniaki Hasselback "Najlepszy przepis na ziemniaki

Hasselback z rozmarynem. Pieczone w garnku żeliwnym lub naczyniu żaroodpornym pod pokrywą, dzięki czemu są mocno chrupiące z zewnątrz a miąższ nie jest wysuszony" Składniki 4 porcje 1 kg ziemniaków (8 niedużych) 3 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli gruboziarnistej lub 1/2 łyżeczki drobnoziarnistej 1 łyżka masła świeży rozmaryn Nastawić piekarnik na 250 st. C, grzanie góra-dół. Przygotować naczynie żaroodporne z pokrywką. Ziemniaki dokładnie umyć i wyszorować. Ostrym nożem, na całej długości ziemniaków, zrobić co 2 mm głębokie nacięcia. Do naczynia żaroodpornego wlać 1 łyżkę oliwy. Włożyć rozgniecione ząbki czosnku w łupinkach oraz ziemniaki (nacięciami do góry). Ziemniaki posolić i polać pozostałymi dwoma łyżkami oliwy. Wstawić do piekarnika i piec 30 minut pod przykryciem. Nie wyłączając piekarnika ostrożnie wysunąć i otworzyć naczynie żaroodporne. Po ziemniakach rozsmarować masło i posypać świeży rozmaryn, następnie przewrócić je na drugą stronę (rozcięciem do dołu) i piec dalej kolejne 30 minut pod przykryciem.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: