Więcej zszywek ze źródła

pass-the-food.blogspot.com

piernikowa gorąca czekolada :) lody kardamonowe z wiśniami lody kardamonowe z wiśniami rabarbar Syrop z rabarbaru z dodatkiem rozmarynu i trawy cytrynowej. SYROP RABARBAROWY Z ROZMARYNEM I TRAWĄ CYTRYNOWĄ

 Składniki:
 - 500 g rabarbaru,
 - 300 g cukru trzcinowego,
 - 500 ml wody,
 - 2 gałązki rozmarynu,
 - 2 łodygi trawy cytrynowej

Wykonanie:
Dokładnie umyj rabarbar, a następnie pokrój w plastry o grubości 1-2 centymetrów. Odetnij liście oraz nasadę z łodyg trawy cytrynowej, usuń także część liści zewnętrznych. Chwyć tłuczek w dłoń i lekko rozbij łodygi, trawa powinna uwolnić olejki eteryczne. Rabarbar przełóż do rondla z grubym dnem, zasyp cukrem, wlej wodę i wrzuć rozmaryn z trawą cytrynową. Gotuj na małym gazie przez 45-60 minut, aż rabarbar się rozpadnie, a syrop zgęstnieje. Gdy nieco przestygnie, przecedź go przez gazę. Przechowuj w lodówce nie dłużej niż tydzień. Czekoladowe pancakes Czekoladowe pancakes Pizza z zielonymi szparagami
Zmień tło
do góry