zuzawisienka

zuzawisienka
Moje tablice obserwuje 2575 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwujesz
 Rzeszów
lillymarlenne.blogspot.com

Mom jeans i kabaretki <3 ... first .,. ,.,.
ann_a
Obserwuj

Zszywek: 615 · Obserwują ją: 2396

Ostatnio dodane:

... ♥♥♥ Makaron z brokułami i kurcz... Zapiekanka makaronowa ze sz...
agula94
Lbn Obserwuj

Zszywek: 2464 · Obserwują ją: 6393

Ostatnio dodane:

Selena Gomez - Perfect Rihanna - Love On The Brain Sylwia Grzeszczak - Tamta dziewczyna Coldplay - Hymn For The Weekend
emka_xd
k-ce Obserwuj

Zszywek: 443 · Obserwują ją: 5566

Ostatnio dodane:

.pomysłowa forma do pieczenia. :) .Ciasto z płatkami owsianymi i jogurtem naturalnym. 

.Składniki.
2 szklanki płatków owsianych 
1/2 szklanki cukru trzcinowego 
3 łyżki kakao 
1/2 szklanki oleju 
3 żółtka 
szczypta soli 

.Nadzienie.
3 białka 
1/2 szklanki cukru 
400 ml jogurtu naturalnego 
2 łyżki mąki ziemniaczanej 
150 g wiórków kokosowych 
1 łyżeczka proszku do pieczenia 

.Foremka. 26x21 cm, wyłożona pergaminem

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. .Nadzienie.: Ubijamy białka, cały czas ubijając wsypujemy cukier i ubijamy do momentu jego rozpuszczenia. Do białek dodajemy mąkę i miksujemy około 2 minuty. Cienkim strumykiem wlewamy jogurt a gdy masa ładnie się połączy wyłączamy mikser i delikatnie mieszając dodajemy wiórki i proszek. Na spód blaszki wsypujemy około 70% płatków owsianych i mocno dociskamy. Przekładamy nadzienie i posypujemy pozostałymi płatkami. Pieczemy 30 minut w 180*C. .JESTEM. .tęcza. ^-^
mschoudy
Jarosław Obserwuj

Zszywek: 14 · Obserwują ją: 27

Ostatnio dodane:

... śliczne loki Juianne Hough Boskie są ♥.♥
rock_my_honey
Daleko Obserwuj

Zszywek: 240 · Obserwują ją: 420

Ostatnio dodane:

!!! spodnie! :)) black!
kara24568
Lublin Obserwuj

Zszywek: 5874 · Obserwują ją: 3504

Ostatnio dodane:

... :)) ... draw :)
ZszywkaPL
Profil oficjalny
Warszawa Obserwuj

Zszywek: 4962 · Obserwują ją: 2774311

Ostatnio dodane:

Dziewczyna i motocykl - dobre połączenie?:) Cafe racer BMW Porsche <3 Za mocno czy w sam raz?:) Jak Wam się podoba taki makijaż?
Szafa
Profil oficjalny
Rzeszów Obserwuj

Zszywek: 4424 · Obserwują go: 1546601

Ostatnio dodane:

Piękny blond od LidiaAnn12 z 23 lipca - najlepsze stylizacje i ciuszki S p o r t s s od Consual86 z 23 lipca - najlepsze stylizacje i ciuszki E v e n i n g w a l k e d od Consual86 z 23 lipca - najlepsze stylizacje i ciuszki Klasyka na sportowo od Trishiaq z 22 lipca - najlepsze stylizacje i ciuszki
Anecia
Szczecin Obserwuj

Zszywek: 746 · Obserwują ją: 1939

Ostatnio dodane:

bransolatka A tego pana lubimy? ;3 kanapeczki roladki

przepis z cincin

1 dluga bagietka
ok.25 dkg szynki w plasterkach (lub innej wedliny)
ok.25 dkg sera zoltego w plasterkach
serek sniadaniowy Hochland lagodny bez dodatkow (ok.1 /2 opakowania)
lub inny tego typu serek
4-5 srednich ogorkow kiszonych
papryka konserwowa
inne ulubione dodatki
sol,pieprz
folia spozywcza do owiniecia

Sposob wykonania:

Dla wygody kroimy bagietke na 4 lub 5 czesci.Kazdy kawalek przecinamy poziomo tak jak bulke,ale nie do konca (ma sie tylko otwierac).Wydlubujemy ze srodka tzw.osrutke,ktora nie bedzie nam potrzebna.Kazdy kawalek smarujemy wewnatrz serkiem-cieniutko,ale dokladnie.Nastepnie kladziemy wedline,a na nia zolty ser.Ogorki kroimy wzdloz na cwiartki,a papryke w dluzsze paski i ukladamy wzdluz bagietki.Potem zwijamy dosyc mocno tak jak rolade i obwijamy scisle folia spozywcza.Dajemy do lodowki na kilka godzin,a najlepiej na noc (mozna tez zamrazac na dluzszy czas).
Przed podaniem odwinac i kroic na kromeczki grubosci ok.1 cm. chińskie sajgonki - składniki:

filet z kurczaka - 100 gramów 
arkusz papieru ryżowego - 10 sztuk 
fix do potraw chińskich knorr - 1 opakowanie 
olej - 1 łyżka 
pęczek cebuli dymki - 1 sztuka 
olej do głębokiego smażenia 
marchewka - 1 sztuka 

chińskie sajgonki - sposób przygotowania:

pokrój mięso w paski. oczyść dymki, umyj, następnie pokrój w talarki. marchew umyj, oskrob i pokrój w słupki.
rozgrzej na patelni olej i przez 20 minut podsmażaj mięso. dodaj dymkę oraz marchew i chwilę duś pod przykryciem. 
dolej niepełną szklankę zimnej wody, wsyp fix do potraw chińskich knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj. gotuj przez kolejne 5 minut.
zamocz arkusze papieru ryżowego na chwilę w zimnej wodzie, aby zmiękły. następnie delikatnie osusz je na czystej serwetce. 
nakładaj małe porcje farszu na papier ryżowy, krawędzie pozostawiając wolne. brzegi zwilż wodą i zawijaj sajgonki jak naleśniki, dociskając farsz. jednocześnie podwijaj boczne krawędzie tak, aby farsz został dokładnie zamknięty. 
smaż sajgonki na głębokim tłuszczu do momentu, kiedy będą chrupkie (ok. 3 minuty)
MartaCzapska
Poznań Obserwuj

Zszywek: 316 · Obserwują ją: 92

Ostatnio dodane:

Ładne i szybkie ;) Na luzie  dresy, sneakersy i zwykła biała bluzeczka <3 Jesteśmy zakochani w tej stylizacji! Świetna stylizacja! Sportowo, ale elegancko :) Lubimy ;) Składniki: 
Ciasto: 

3-3,5x filiżanki mąki
Łyżka wody letniej. 
4 łyżki oliwy
Jajko
Łyżeczka cukru
Łyżeczka soli
Nadzienie: 
5x pomidory
200 gr sera feta lub twarożku
2 ząbki czosnku
Zielenina 
Sól 
Wykonanie: 
Ser utrzeć z czosnkiem,zieleniną i solą.
W wodzie rozpuścić cukier,sól dodać oliwę, wlać do mąki zagnieść miękkie ciasto. Jeśli ciasto będzie się rozlatywało dodać trochę wody.
Odłóż ciasto na 30 min.żeby odpoczęło, podziel na 2 części, rozwałkuj, rozłóż plastry pomidorów (w odl.nie mniej niż 3 cm)
Nałóż farsz,wytnij i sklej brzegi.Smaż z obu stron na patelni na oleju.
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY