Byc moze komus sie przyda przepis na biszkopt idealny
8 jaj koniecznie w temp pokojowej, bialka oddzielone od zoltek ubijamy ze szczypta soli I szklanka cukru na sztywna piane dodajemy zoltka ciagle ubijamy okolo 10 min, przesiewamy 8 lyzek maki tortowej I 2 maki ziemniaczanej,dokladnie ale delikatnie polaczyc z jajkami, pieczemy w 175 st bez termoobiegu okolo 35-40 min
sylwiagrula
mi nie wyszedł wyszedł spalony, może dlatego ze bez termoobiegu
pines93
nigdy mi nie wyjdzie biszkopt, nie ważne jaki przepis, zawsze mi upada podczas pieczenia, jedynie ze szpinakiem i rabarbarem wychodzi, ale nwm czy to jest jeszcze biszkopt
viola86
Ja robię trochę inaczej i zawsze wychodzi mega puszysty biszkopt: 5 jajek na blachę o średnicy 25cm. Białka osobno ubijam ze szczyptą soli pod koniec dodaję pół szklanki cukru i dalej ubijam. Dalej już bez ubijania, do żółtek dodaję 2 łyżeczki proszku do pieczenia i łyżkę octu, szybko mieszam bo puchnie ;) dodaję żółtka do białek i delikatnie łyżką mieszam stopniowo przesiewając 3/4 szkl. mąki tortowei i 1/4 szkl. mąki ziemniaczanej. Przekładam do formy, piekę 25 min./180C do suchego patyczka, po upieczeniu wyjmuję cisto i upuszczam z około 30cm na podłogę. wstawiam do wyłączonego piekarnika z lekko uchylonymi drzwiczkami, ciasto spokojnie stygnie i jest równiuteńkie ;)
Meluzyna
Jaka średnica formy?
dbala1234
bomba
lisia444
Ja też poproszę o przepis [wyświetl email]
MojePasje
można z termoobiegiem? bo innej opcji nie mam
msurowiec
a gdzie mozna znalezc ten przepis???
anjaka23
ja tez prosze [wyświetl email]
Wiolawiolcia
poproszę:[email protected]
Użytkownicy także przypinają:
Zaloguj się, aby dodać komentarz.