Więcej zszywek z tablicy

Deser

Tiramisu

    Mascarpone - ...
Jaglanka z bananem i masłem...
Mus czekoladowy z awokado

...
Ananasy w cieście

    mąka...
Owsianka z kawą zbożową



...
Pyszny mus z białej czekola...
Deser czereśniowy na skos 
...
Szybki deser z malinami 

 ...
Porzeczkowe lody z sosem ba...
Przezroczysty deser arbuzow...
Klasyczna waniliowa Panna C...
Creme patissiere 

Creme pa...
Jak zrobić lody z zielonej ...
Jak zrobić lody bez maszynk...
Lody z truskawkami
Jak zrob...
Jak zrobić lody domowym spo...
Jak zrobić lody z jajek?

T...
Lody malinowe bez maszyny

...
TRUSKAWKOWA OWSIANKA

Skład...
Domowa biała czekolada z ka...
Orzeźwiający mus.

- 4 kiwi...
Domowe żelki

Żelki z soku ...
Kogel mogel z musem truskaw...
Krem budyniowy pyszny i pus...
Czekoladowy krem na bazie ś...
Krem maślany na bezie szwaj...

Więcej zszywek ze źródła

jaskiniasmaku.blogspot.com

Składniki:

1 kg pomidorów ... Granita kawowa - idealna na... Czekoladowe kostki z bakali... Mascarpone z borówkami


  ... Panna Cotta z musem truskaw... Czekoladowe fondue


Czekol... Pudding czekoladowy


Skład... Gorąca czekolada pistacjowa... Deser z galaretką, malinami...

Deser cytrynowy z dżemem wiśniowym


Przyjemni, lekki deser, z domowym dżemem. Chyba nikt się nie oprze takiemu dodatkowi do popołudniowej kawy. Podana porcja wystarczyła mi na 6 widocznych na zdjęciach pucharków.

Co potrzebujemy:

600 gram serka homogenizowanego
1 cytryna
2 łyżeczki żelatyny
1/3 szklanki mleka
3 łyżki cukru pudru (lub więcej, do smaku!)
słoik dżemu wiśniowego
1 opakowanie herbatników (lub więcej)
1 galaretka cytrynowa.

Galaretkę rozpuszczamy w niepełnej zalecanej porcji wody, żeby była twardsza. Jeżeli galaretka jest na 500 ml wody dajemy tylko 400 ml. Herbatniki kruszymy i wsypujemy do pucharków, przykrywamy dżemem wiśniowym. Żelatynę rozprowadzamy z mlekiem do momentu kiedy całkowicie się rozpuści. W misce mieszamy serek homogenizowany z cukrem pudrem sokiem s jednej cytryny i otartą skórką. Dodajemy lekko tężejącą żelatynę. Wszystko dokładnie mieszamy i wylewamy na dżem wiśniowy. Wstawiamy do lodówki. Kiedy galaretka zastygnie kroimy ją drobno i posypujemy po wierzchu deseru. Serwujemy schłodzone.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY