Więcej zszywek z tablicy

Czekolada

Piernikowa gorąca czekolada...
Kukułkowa gorąca czekolada
Czekolada na gorąco z chili...
Błyskawiczny deser
Czekoladowe muffinki Kacpra
Meksykańskie ciasto czekola...
Czekoladowe muffinki z serk...
Brownie z fasoli
CIASTO CZEKOLADOWE Z WIŚNIA...
Prosta babka czekoladowa
Ciacho z manny....

1 litr ...
murzynek na oleju z orzecha...
KAKAOWE BROWNIE

Mocno czek...
Piernikowa gorąca czekolada...
Kukułkowa gorąca czekolada
Maślane ciasteczka z czekoladą
Ciastko z gorącą czekoladą
Kruche ciasteczka kakaowe z...
Brownie z czerwonej fasoli ...
JAGLANE BOUNTY
Co trzeba mi...
Batoniki musli

Składniki: ...
Ciasto bananowe z czekoladą
Muffiny bananowe z czekolad...
Szarlotka bez pieczenia
Skł...
Chlebek do odrywania z czek...
Ciasto bananowe z czekoladą...
chocojuliee_22

chocojuliee_22 od biedroneczka1993

Dodane 2.08 o 19:15
Obserwuj
KAKAOWE BROWNIE

Mocno czekoladowe ciasto idealne na jesienną chandrę! :)

Składniki:
120 g masła
pół szklanki kakao
3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków
2 duże lub 3 małe jajka
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
2/3 szklanki mąki pszennej
szczypta soli
pół szklanki posiekanych orzechów pekan lub włoskich lub chocolate chips/posiekanej czekolady
Uwaga: szklanka ma pojemność 250 ml. Kakao do wypieków to zawsze ciemne, naturalne kakao.
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Masło roztopić w garnuszku, przestudzić. Przelać do naczynia i wymieszać z kakao przy pomocy rózgi kuchennej. Dodać cukier, wanilię i wymieszać. Dodać lekko roztrzepane jajka (nie ubijamy!) i wymieszać do połączenia. Do mieszaniny przesiać mąkę, sól i wymieszać tylko do połączenia się składników. Dodać posiekane orzechy lub czekoladę i wymieszać.
Formę o wymiarach 28 x 18 cm (lub trochę mniejszą) wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć masę brownie, wyrównać. Piec w temperaturze 160ºC bez termoobiegu przez około 20 - 22 minut. Można sprawdzić patyczkiem - nie powinno być na nim śladów surowego ciasta, ale nie piec zbyt długo by nie wysuszyć brownie. Wyjąć, wystudzić.

KAKAOWE BROWNIE


Mocno czekoladowe ciasto idealne na jesienną chandrę! :)

Składniki:
120 g masła
pół szklanki kakao
3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków
2 duże lub 3 małe jajka
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
2/3 szklanki mąki pszennej
szczypta soli
pół szklanki posiekanych orzechów pekan lub włoskich lub chocolate chips/posiekanej czekolady
Uwaga: szklanka ma pojemność 250 ml. Kakao do wypieków to zawsze ciemne, naturalne kakao.
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Masło roztopić w garnuszku, przestudzić. Przelać do naczynia i wymieszać z kakao przy pomocy rózgi kuchennej. Dodać cukier, wanilię i wymieszać. Dodać lekko roztrzepane jajka (nie ubijamy!) i wymieszać do połączenia. Do mieszaniny przesiać mąkę, sól i wymieszać tylko do połączenia się składników. Dodać posiekane orzechy lub czekoladę i wymieszać.
Formę o wymiarach 28 x 18 cm (lub trochę mniejszą) wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć masę brownie, wyrównać. Piec w temperaturze 160ºC bez termoobiegu przez około 20 - 22 minut. Można sprawdzić patyczkiem - nie powinno być na nim śladów surowego ciasta, ale nie piec zbyt długo by nie wysuszyć brownie. Wyjąć, wystudzić.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Danie na słodko jedzonko Czekolada przepisy +7 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: