Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Placki marchewkowo – ziemni...
Chrupiące wafelki
Pieczarkowa
Pieczarkowe ptysie
Pizza z patelni-wyborna!
ciasto francuskie+czekoladka;)
Czekoladowa lasagne! mniam....
Składniki

5 jaj
3/4 szklan...
Przepis zaczerpnięty ze Zło...
poziomka
szczypiorek
cytryna
truskawka
ogórek
Liczba porcji: 6-8

Czas pr...
sposób na pyszne lody :)
Krem czekoladowy wg Jamie&#...
Ciasto

• 150 g gorzkiej cz...
Sposób na czerstwą bagietkę...
Pęczak z pieczarkami

Skład...
Jeśli zostanie Wam trochę z...
Stromboli to rodzaj zawijan...
Krem "Kinder Bueno&quo...
Mega sałatka <3 polecam ...
szybka pizza z patelni -10 ...
Ziemniaczane krokiety z pie...

Więcej zszywek ze źródła

www.uwielbiamgotowac.com

Pasztet warzywny Sałatka z brokułami, pomido... Surówka z rzodkiewki do obiadu Pleśniak z czerwonymi porze... Ciasto Jakuba
[blacha o wym... Ciastka francuskie z jabłka... Faszerowana papryka w sosie... Ciasto zielone jabłuszko salatka i sos cezar
abi93

abi93 od gosiaRL

Dodane 11.02 o 22:52 z

www.uwielbiamgotowac.com

Obserwuj

Pęczak z pieczarkami


Składniki:

1 duża cebula
1 łyżka oleju
1,5 szklanki kaszy pęczak
4 szklanki rosołu lub bulionu warzywnego lub drobiowego
500 g pieczarek
2 łyżki masła
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól
pieprz



Cebulę obieram, drobno siekam. Na rozgrzanym oleju na głębokiej patelni podsmażam cebulę aż do zeszklenia. Następnie wsypuję kaszę pęczak, mieszam z cebulą i trzymam na ogniu ok. 1 minuty. Po tym czasie wlewam stopniowo (po łyżce wazowej) gorący rosół lub bulion. Mieszam i gotuję na niewielkim ogniu, aż kasza wchłonie płyn. Postępuję tak aż do wyczerpania rosołu.
W międzyczasie kiedy kasza się dusi, przygotowuję pieczarki. Umyte i oczyszczone grzyby kroję w plasterki i duszę na łyżce masła aż zmiękną.
Do uduszonej kaszy dodaję pieczarki z sokiem jaki puściły w czasie smażenia, posiekaną natkę i doprawiam do smaku solą i pieprzem. Trzymam na ogniu aż kasza wchłonie cały płyn, dodaję łyżkę masła i ew. jeszcze doprawiam. Podaję na ciepło jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięs.

Smacznego! :)

Zgłoś naruszenie

Minikadoo

Smaczne danie :)

17.02 o 11:56       | 

Quaiet

uwielbiam kasze :) pęczaku do niedawna używałam tylko jako przynęty na ryby,a teraz jest moją ulubioną kaszą ;)

12.02 o 18:36       | 

georgia20

Uwielbiam takie szybkie dania ^^

8.02 o 17:02   1  | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY