Więcej zszywek ze źródła

kulinaria.flyb.pl

PULPETY W SOSIE KOPERKOWO-C... Ciasto Bounty Szybkie ciasto z owocami na... Ciasto ekler Kotlety mielone zagłoba sałatka z makaronem ... SAŁATKA IMPREZOWA Z TORTELLINI BRZOSKWINIOTKA – KRUCHE CIA...
SusAnna

SusAnna od incanto

Dodane 15.12 o 5:45 z

kulinaria.flyb.pl

Obserwuj

Prościutka sałatka Przepis na tą sałatę mama w

swoich zborach od lat. Chętnie przygotowuję ta sałatkę na wszelkie przyjęcia bo cieszy się dużym powodzeniem i jest prościutka w przygotowaniu :) SKŁADNIKI: 150g brązowego ryżu (opcjonalnie białego) 500ml bulionu (opcjonalnie) 250g mrożonego groszku puszka kukurydzy 2 kwaśne jabłka 3-4 kiszone ogórki 3-4 jajka duża cebula (najlepiej czerwona lub dwie szalotki) majonez sól, czarny pieprz PRZYGOTOWANIE: Ryż gotujemy w wodzie lub bulionie warzywnym/drobiowym zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Powinien być delikatnie twardawy. Rozgotowany nie będzie wyglądał estetycznie w sałatce. Odsączam i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, Studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Groszek gotujemy 2-3 minuty w osolonym wrzątku. Przelewamy lodowata wodą aby zachować kolor warzywa. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w kostkę razem z ogórkami i cebulą. Pokrojone jabłka, jajka, ogórek i cebulę łączymy z przestudzonym ryżem i groszkiem oraz odsączoną kukurydzą. Całość mieszamy z majonezem. Doprawiamy sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY