


PROZIAKI
Składniki:
50 dag mąki, 250 ml jogurtu greckiego, 2 jaja, pół łyżeczki soli, czubata łyżeczka cukru, 2 łyżeczki sody.
Mąkę przesiewamy, dodajemy sodę i dokładnie mieszamy. Wbijamy jaja, wlewamy jogurt i doprawiamy solą i cukrem. Ciasto dokładnie wyrabiamy i rozwałkowujemy na grubość 5 milimetrów. Szklanką wykrawamy racuchy. Możemy też proziaki kroić w trójkąty.
Pieczemy w piekarniku 2-3 min w 200 C lub na patelni (bez tłuszczu).
agcia99
Ile kcal wychodzi na sztukÄ™ ?
rudisa0
wychodzq pyszne ale ja odstawilam by wyroslo ciasto i pieklam 20minut w piekarniku pycha
kajko0106
ja robiłam je w piekarniku - w smaku fatalne. Nawet się nie uratowały gdy posypałam je cukrem pudrem. Może smażone wychodzą smaczniejsze
ceeina
wie ktoÅ› ile to ma kalorii?
niebieskie_oczy
U mnie w domu mówiło się na nie bambolce hehe
Paula18072002
Mi wyszło ciasto za rzadkie, ale czytając komentarze zrozumiałam mój błąd :)
niebieski13
Ile wychodzi takich proziaków z tego przepisu? :)
alasormatt
Jedna łyżeczka sody to za duzo, mi wyszly "za sodowe" bym to tak ujęła, ale łoża tym wszystko oki ;)
mmartyna155
Omnomnomnom, moja mama robiła takie jak byłam dzieckiem, tylko z kwaśnego mleka zamiast jogurtu. Dla mnie to smak dzieciństwa.
alasormatt
co do autorki zdjecia, czy podany czas wystarczy?
Użytkownicy także przypinają:
Reklama:
Zaloguj się, aby dodać komentarz.