Więcej zszywek z tablicy

jedzenie

Placek po węgiersku z gulas...
Zapiekanka makaronowa z kur...
Ferrero Rocher
Idealny podwieczorek. Racuc...
Placki ziemniaczane nadziew...
Zapiekane ziemniaki.
ZAPIEKANY KALAFIOR Z PIECZA...
Pyszna meksykańska zupa ser...
Zapiekanka makaronowa ze sz...
Arbuzowe różdżki
Roladki schabowe z szynką i...
Kruche ciasto z rabarbarem ...
Napoleonka na herbatnikach
...
CIASTO KINDER SCHOKO BONS (...
pizza domowej roboty. ideal...
Sernik bananowy na spodzie ...
Sernik Biały Rosjanin z mus...
Czekoladowy mus z Baileys

...
Piersi kurczaka w sosie jog...
Ciasto najprostsze pod słoń...
Delikatnie cytrynowa babka....
tosty francuskie na słono ,...
Najlepszy, sprawdzony przep...
Budyniowiec czyli najprosts...
Sernik z jogurtów greckich....
Mini quesadillas czyli tort...

Więcej zszywek ze źródła

kulinarneprzeboje.pl

Ciasto na pizze Malinowa chmurka – idealny ... Sałatka z brokułem i groszkiem śledzie w śmietanie i majon... Pani Walewska (Ciasto Pycho... Sałatka warstwowa z brokułe... Deser Malinowa chmurka ez p... Ogórki po królewsku Bigos cygański

Składniki n...
kaskis

kaskis

Dodane 6.06 o 20:16 z

kulinarneprzeboje.pl

Obserwuj

Roladki schabowe z szynką i serem w sosie śmietanowo-musztardowym,

to pomysł na dość szybki obiad, który można zrobić np. dzień wcześniej, a później tylko odgrzać roladki w sosie.


360g schabu (5 plastrów)
5 plasterków sera
5 plasterków szynki
pieprz, sól, papryka słodka do smaku
2 czubate łyżeczki musztardy delikatesowej łagodnej
3/4 szklanki wrzątku (150ml)
pół szklanki śmietanki kremówki (125ml)
natka pietruszki
olej rzepakowy do smażenia
1 czubata łyżka mąki pszennej + 1/3 szklanki wody (do zagęszczenia sosu)

Schab umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem na cienkie plastry. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką słodką. Na każdy plaster schabu nałożyć plasterek szynki i sera, zwinąć w roladki.
Na patelni rozgrzać olej, zarumienić roladki z każdej strony.
W szklance wymieszać 2 czubate łyżeczki musztardy delikatesowej łagodnej z wrzątkiem. Wlać na patelnię i dusić całość przez ok. 15 minut. Kolejno dodać śmietankę i posiekaną natkę pietruszki, doprawić sos do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
W 1/3 szklanki wody wymieszać czubatą łyżkę mąki pszennej, dodać do sosu, dokładnie wymieszać.

Zszywka przypięta także na tablicach:
przepisy Kulinaria Kuchnia przepisy +1 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: