Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Tortellini z ricottą i szpi...
Chcesz poinformować rodzink...
grillowane banany z mlekiem...
Salatka z cieciorką, awokad...
Szybka sałatka z tuńczykiem...
RYŻOWA ZAPIEKANKA GYROS! :)...
ehh...:)czego to człowiek n...
Detoks ten zaleca się osobo...
Co pić, żeby mieć piękną cerę?
zdrowa przekąska zamiast ch...
Soczki, sokunie na wszystko :)
BROWNIE Z RUMEM :) Ciężkie,...
też takie chce <3
sałatka na krakersach . Skł...
MEGA PYSZNY obiad JEDNOGARN...
moniababa

moniababa od MaJe_CzKa222

Dodane 15.04 o 11:35
Obserwuj
sałatka na krakersach . Składniki: - 18 sztuk krakersów - 1 puszka tuńczyka w sosie własnym - 3 ugotowane na twardo jajka - 50 g żółtego sera - 5-6 łyżek majonezu - sól i pieprz - szczypiorek do posypania Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać 3 łyżki majonezu, wymieszać. Jajka obrać ze skorupek. Białka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać 2 łyżki majonezu, posolić i wymieszać. Żółtka także zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odłożyć do posypania na wierzch. Tuńczyka odcedzić, rozdrobnić widelcem, dodać trochę majonezu, posypać pieprzem i wymieszać. Szczypiorek drobno pokroić. Na dużym talerzu lub tacce ułożyć obok siebie w kształt kwadratu 6 krakersów. Na to wyłożyć masę serową, wyrównać. Przykryć następną warstwą krakersów, wyłożyć masę rybną. Przykryć jeszcze jedną warstwą krakersów, wyłożyć warstwę pasty z białek, wyrównać. Przykryć warstwą z rozkruszonych żółtek. Wierzch posypać posiekanym szczypiorkiem. Wstawić na co najmniej 1 godzinę, a najlepiej na noc do lodówki. Uwagi: Tuńczyka można doprawić według własnego smaku, np. dodając trochę keczupu, musztardy, czy mielonej papryki. Soli należy używać z umiarem, ponieważ krakersy są słone i całość może wypaść zbyt słona.Smacznego

sałatka na krakersach .

Składniki: - 18 sztuk krakersów - 1 puszka tuńczyka w sosie własnym - 3 ugotowane na twardo jajka - 50 g żółtego sera - 5-6 łyżek majonezu - sól i pieprz - szczypiorek do posypania Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać 3 łyżki majonezu, wymieszać. Jajka obrać ze skorupek. Białka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać 2 łyżki majonezu, posolić i wymieszać. Żółtka także zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odłożyć do posypania na wierzch. Tuńczyka odcedzić, rozdrobnić widelcem, dodać trochę majonezu, posypać pieprzem i wymieszać. Szczypiorek drobno pokroić. Na dużym talerzu lub tacce ułożyć obok siebie w kształt kwadratu 6 krakersów. Na to wyłożyć masę serową, wyrównać. Przykryć następną warstwą krakersów, wyłożyć masę rybną. Przykryć jeszcze jedną warstwą krakersów, wyłożyć warstwę pasty z białek, wyrównać. Przykryć warstwą z rozkruszonych żółtek. Wierzch posypać posiekanym szczypiorkiem. Wstawić na co najmniej 1 godzinę, a najlepiej na noc do lodówki. Uwagi: Tuńczyka można doprawić według własnego smaku, np. dodając trochę keczupu, musztardy, czy mielonej papryki. Soli należy używać z umiarem, ponieważ krakersy są słone i całość może wypaść zbyt słona.Smacznego

Zszywka przypięta także na tablicach:
przepisy Kuchnia Pomysły Jedzenie cud ,miód!!! +42 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: