Więcej zszywek z tablicy

Mniaaaam :)

Ciasto poduszkowiec
Ciasto śmietankowe z toffi ...
Niebieski sernik (bez piecz...
DROŻDŻOWE MINI PIZZE
Składniki: 500 g piersi z k...
moje cudeńko :D :D :D
Mielone inaczej. Wariant &a...
Roladki z kurczaka z serkie...
Kurczak zapiekany z warzywami
Łosoś zapiekany ze szpinaki...
Naleśniki ze szpinakiem – p...
Papryka faszerowana mięsem ...
LUSTRZANA GLAZURA (POLEWA) ...
Placki z cukinii i marchewk...
diy
diy
Sernik straciatella bez pie...
   Pieczone mielone w sosie...
słodkie bułeczki z bita śmi...
*.*
Stripsy KFC

Składniki:
pod...
prosta i słodziutka choinka...
Wystarczy, że do gotującej ...
Aż zgłodniałam *.*
Przepyszny kurczak w sosie ...
Świąteczne muffinki z kapus...
Klaudyna95

Klaudyna95

Dodane 29.01 o 20:45
Obserwuj
Sernik nowojorski

Spód
Składniki:
150g ciastek digestive
łyżka cukru pudru
80g masła
Masło rozpuścić, dodać pokruszone ciasteczka i cukier. Masą wylepić dno tortownicy o średnicy 23cm.
Schłodzić w lodówce na czas przygotowywania masy serowej.

Masa serowa
Składniki:
1kg serka Philadelphia
szklanka kwaśnej śmietany
szklanka cukru
łyżka esencji waniliowej
skórka otarta z jednej cytryny
4 duże jaja
4 łyżki mąki pszennej
Wszystkie składniki krótko zmiksować, tylko do połączenia się ich.
Masę wylać na schłodzony spód.
Formę* z sernikiem wstawić do większego naczynia wypełnionego do połowy wysokości tortownicy gorącą wodą. Piec w 180ºC przez 30 minut, po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 150ºC i piec kolejnych 40 minut - wierzch sernika powinien być ścięty.
Na ok. 10 minut przed końcem pieczenia delikatnie wysunąć sernik z piekarnika i rozprowadzić na jego wierzchu polewę z kwaśnej śmietany(200g kwaśnej śmietany wymieszane z 2 łyżkami cukru pudru).
Upieczony pozostawić w piekarniku do całkowitego wystudzenia, a następnie schłodzić go najlepiej przez całą noc w lodówce.
Smacznego!

Sernik nowojorski


Spód
Składniki:
150g ciastek digestive
łyżka cukru pudru
80g masła
Masło rozpuścić, dodać pokruszone ciasteczka i cukier. Masą wylepić dno tortownicy o średnicy 23cm.
Schłodzić w lodówce na czas przygotowywania masy serowej.

Masa serowa
Składniki:
1kg serka Philadelphia
szklanka kwaśnej śmietany
szklanka cukru
łyżka esencji waniliowej
skórka otarta z jednej cytryny
4 duże jaja
4 łyżki mąki pszennej
Wszystkie składniki krótko zmiksować, tylko do połączenia się ich.
Masę wylać na schłodzony spód.
Formę* z sernikiem wstawić do większego naczynia wypełnionego do połowy wysokości tortownicy gorącą wodą. Piec w 180ºC przez 30 minut, po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 150ºC i piec kolejnych 40 minut - wierzch sernika powinien być ścięty.
Na ok. 10 minut przed końcem pieczenia delikatnie wysunąć sernik z piekarnika i rozprowadzić na jego wierzchu polewę z kwaśnej śmietany(200g kwaśnej śmietany wymieszane z 2 łyżkami cukru pudru).
Upieczony pozostawić w piekarniku do całkowitego wystudzenia, a następnie schłodzić go najlepiej przez całą noc w lodówce.
Smacznego!

Zszywka przypięta także na tablicach:
Pomysły Ulubione Ulubione Jedzenie +339 innych
Zgłoś naruszenie

angela181

ktoś robił ? :-)

 |  25.03 o 6:37  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: