Więcej zszywek z tablicy

Jedzenia

pamiętajcie o czosnku i imb...
Kurczak zapiekany ze szpina...
...
Składniki

    3 szklanki m...
bardzo prosty deser bananow...
Domowe śniadaniowe płatki c...
przyprawy
....
Zapiekane pierogi bolognese...
Ziemniaki tłuczone zapiekane
Bułki do hot-dog
PRODUKTY:
...
Drobiowe kotlety z pieczark...
Placki ziemniaczane z kiełb...
serowo-ziemniaczane kule z ...
Klopsy z ryżem
Składniki na...
Makaron w mig ;) Składniki ...
Zapiekanka z kurczakiem, wa...
Placki ziemniaczane nadziew...
Pyszny zdrowy OBIAD!!! Bądź...
Zdrowe frytki
Zdrowe frytki...
Skład:
3 filety z kurczaka
...
Dietetyczny kurczak pomarań...
Naleśniki z farszem z kurcz...
Kurczak w sosie paprykowym....
nadziane! ☺
patrycja0snk

patrycja0snk od pami

Dodane 23.03 o 18:34
Obserwuj
Skład:
3 filety z kurczaka
szpinak (jeżeli wybierzemy ten mrożony to ok. 3 kostki)
200 g koncentratu pomidorowego
1 mozzarella
1 łyżka miodu
1łyżka ziół prowansalskich
5 ząbków czosnku
sól
pieprz
olej

A oto jak to zrobić:
1. Filety z kurczaka przekroić na pól i stłuc tłuczkiem.
2. Filety posolić i popieprzyć, a w tym czasie na patelnie wrzucić szpinak z jedną łyżką oleju, dodać 2 ząbki czosnku, sól i pieprz oraz przesmażyć kilka minut.
3. Przygotowane wcześniej filety posmarować szpinakiem i zawinąć w roladki.
4. Naczynie żaroodporne polać niewielką ilością oleju i ułożyć roladki.
5. W miseczce rozrobić przecier pomidorowy z ¾ szklanki wody, dodaję miód, zioła prowansalskie, sól, pieprz i 3 ząbki czosnku.
6. Tak przygotowanym sosem polać roladki i ułożyć na każdej plasterek mozzarelli oraz posypać odrobiną ziół prowansalskich.
7. Roladki piec w piekarniku nagrzanym do 200oC przez ok. 30 min, na koniec ustawić piekarnik na pieczenie z góry i piec 5 min.

Skład:

3 filety z kurczaka
szpinak (jeżeli wybierzemy ten mrożony to ok. 3 kostki)
200 g koncentratu pomidorowego
1 mozzarella
1 łyżka miodu
1łyżka ziół prowansalskich
5 ząbków czosnku
sól
pieprz
olej

A oto jak to zrobić:
1. Filety z kurczaka przekroić na pól i stłuc tłuczkiem.
2. Filety posolić i popieprzyć, a w tym czasie na patelnie wrzucić szpinak z jedną łyżką oleju, dodać 2 ząbki czosnku, sól i pieprz oraz przesmażyć kilka minut.
3. Przygotowane wcześniej filety posmarować szpinakiem i zawinąć w roladki.
4. Naczynie żaroodporne polać niewielką ilością oleju i ułożyć roladki.
5. W miseczce rozrobić przecier pomidorowy z ¾ szklanki wody, dodaję miód, zioła prowansalskie, sól, pieprz i 3 ząbki czosnku.
6. Tak przygotowanym sosem polać roladki i ułożyć na każdej plasterek mozzarelli oraz posypać odrobiną ziół prowansalskich.
7. Roladki piec w piekarniku nagrzanym do 200oC przez ok. 30 min, na koniec ustawić piekarnik na pieczenie z góry i piec 5 min.

Zgłoś naruszenie

Emili3361

co to za panierka?

12.06 o 18:15    | 

NATALA5214

Pyszności. Robiłam co tydzień, że aż mi się trochę już przejadło, ale polecam niedzielny obiadek;D

26.05 o 20:05    |  Pokaż odpowiedzi

dzasta929

uwielbiam takie polaczenie:) dzieki mam juz obiad na jutro

29.03 o 12:16    |  Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY