


Składniki: 2- 3 litry wody, szczypta tymianku, kurkumy
i kminku, kawałek wołowiny lub cielęciny (ok 200g), ok. 400 g buraków, startych na tarce, 1/2 kg ziemniaków, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 4 ziarna ziela angielskiego, łyżeczka wegetyocet lub sok z cytryny do smaku, szczypta majeranku ( można dodać więcej ), łyżeczka masła, sól, pieprz do smaku
Do 2-3l wrzącej wody wrzucić szczyptę tymianku, kurkumy i kminku, wołowinę lub cielęcinę z kością (wg uznania), gotować około 1,5 godziny. Następnie dodać obrane i starte buraczki na dużych oczkach tarki, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, drobno pokrojone cebule, 3 zgniecione ząbki czosnku. Dodać, wegetę, ziele angielskie i gotować około 1 godz. (do miękkości), dodać sok z cytryny lub ocet do smaku, szczypte majeranku, wyjąć kość, uzupełnić wrzątkiem, dodać masło, doprawić pieprzem i solą.
Smacznego !
Zszywka przypięta także na tablicach:
♧ ♧ ♧
♧ ♧ ♧
Użytkownicy także przypinają:
Reklama: