Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

Lekki makaron ryżowy z tuńc...
Burgery z indyka z kaszą ja...
Chińska surówka z kapusty
13 pomysłów na oryginalne i...
Już wiem jak w tym roku nak...
Pomysł na lekki obiad. Mega...
Beza Pavlovej z polewą gran...
Kotleciki z cukinii i kaszy...
Jak zapakować świąteczny pr...
świetne :D
robale
Składniki na 12-14 babeczek...
Serowe zapiekanki
Pomysly podania wedlin
Babeczki wielkanocne
,,,
Pod taką pościelą można mie...
Koszyczki z tostów - świetn...
materac (sklep -> klik w...
świetny pomysł
<3 Pufy dmuchane w kszta...
<3 Stacja pogodowa Tempe...
x3'
booskie *.*
Zdrowe fit chrupki z ciecie...
Idealne na pyszne śniadanie...

Więcej zszywek ze źródła

mysweetworld.pl

Przepis na świetne czekolad... Ciasto ptasie mleczko,  prz... BOSKIE <3 proste ciasto ... Deser Raffaello <3 Świet... Rogaliki krucho-drożdżowe z... Róże bezowe-
przepis po kli... Ciasto Ferrero Rocher-przep... ... przepyszny deser Raffaello,...
madziarrrrraaa

madziarrrrraaa

Dodane 23.04 o 21:53 z

mysweetworld.pl

Obserwuj

Składniki na 12-14 babeczek(poniżej proporcje na

9-10 babeczek): 4 jajka 120 g cukru 16 g cukru wanilinowego (1 opakowanie) 100 g mąki 40 g maki ziemniaczanej szczypta soli Na nadzienie: 250 g mascarpone (prosto z lodówki) 250 g konfitury mlecznej- "Dulce de leche" lub masy krówkowej z puszki (schłodzonej w lodówce przynajmniej przez kilka godzin- im dłużej tym lepiej!) Dodatkowo: 330 ml śmiatany kremówki (np. 1 kubek z Mlecznej Doliny) 1 i 1/2 opakowania śmietanfixu 1 czubata łyżka cukru pudru (przesianego przez sitko) 60 g płatków migdałowych Piekarnik rozgrzać do 165 ºC. Białka bardzo starannie oddzielić od żółtek. Dodać do białek szczyptę soli i ubić mikserem na sztywną pianę (nie dłużej-żeby nie „przebić” piany). Stopniowo dodawać cukier i cukier wanilinowy cały czas ubijając. Dodać żółtka i dalej ubijać. Na koniec do piany przesiać przez sitko mąkę i wyłączonym mikserem lub szpatułką wmieszać delikatnie mąkę w masę. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i rozdzielić do nich masę, tak by papilotki były wypełnione ponad połowę ich wysokości. Piec przez około 15 minut (do suchego patyczka- nie dłużej, żeby nie przesuszyć babeczek). Przygotować dużą drewnianą deskę lub stolnicę, wyjąć formę z babeczkami z piekarnika i upuścić z wysokości (około 25 cm)- chodzi o to, by z babeczek uszło powietrze, dzięki czemu nie opadną. Wystudzić w temperaturze pokojowej. W międzyczasie na suchej patelni, rozgrzanej na średniej mocy palnika uprażyć płatki migdałowe od czasu do czasu potrząsając patelnią- by się nie przypaliły. Przygotować krem karmelowy. W misce umieścić konfiturę mleczną lub masę krówkową i mascarpone (muszą być bardzo zimne). Ubić mikserem początkowo na wolnych obrotach, następnie na szybszych- masa powinna być gęsta i jednolita. (Ubijanie trwa krótko i nie należy ubijać dłużej niż to konieczne). Z wystudzonych babeczek wydrążyć środki. Krem rozłożyć między babeczki- do każdej babeczki powinny się zmieścić po dwie czubate łyżeczki kremu. Śmietanę ubić ze śmietanfiksem i cukrem pudrem zgodnie z instrukcją na opakowaniu smietanfixu. Przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i wycisnąć śmietanę na babeczki. Udekorować uprażonymi płatkami migdałowymi. Uwaga: Babeczki można upiec i ponadziewać kremem karmelowym dzień przed ich podaniem, przechowywać w lodówce w szczelnym plastikowym pojemniku. Żeby bita śmietana zachowała ładny kształt na babeczkach- najlepiej ubić ją tuż przed podaniem.

Zszywka przypięta także na tablicach:
przepisy desery Mmmm Pycha*.* Kuchnia +93 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: